Νέα

Η Tεχνόπολη γιορτάζει 20 χρόνια με δωρεάν δράσεις για παιδιά

Φέτος η Τεχνόπολη κλείνει τα 20 και γιορτάζει με μια σειρά εκδηλώσεων που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους, δίνοντας πολλούς λόγους να επισκεφθούμε το βιομηχανικό στολίδι την Κυριακή 16 Ιουνίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διασκεδαστικές κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια, θέατρο και φυσικά χορό.

Οι εορταστικές διαδικασίες ξεκινούν με το ευφάνταστο εργαστήριο animation του Μπάμπη Αλεξιάδη όπου τα παιδιά 5 έως 10 ετών θα μπορέσουν να φτιάξουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους (11 π.μ.): με αφετηρία την αρχιτεκτονική της Τεχνόπολης, τα παιδιά μεταμορφώνονται σε λιλιπούτειες καμινάδες και οργανώνουν το πιο πολύχρωμο πάρτι. Την ίδια ώρα, οι πιο μικροί επισκέπτες (3-8 ετών), παρέα με το έμπειρο προσωπικό του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου θα εξερευνήσουν τις γωνίες της Τεχνόπολης, σε ένα διαδραστικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού.

Οι λάτρεις των μυστηρίων θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν κατάσκοποι για μια ημέρα και να εξιχνιάσουν μια ύποπτη υπόθεση που διαδραματίζεται στο χώρο της Τεχνόπολης. Υπάρχει τελικά βόμβα στην Τεχνόπολη; Αν ναι θα καταφέρουν να την αφοπλίζουν πριν σβηστούν τα κεράκια; Το μυστήριο θα λύσουν παρέα με την ομάδα του CSI Kids στις 11 το πρωί, παιδιά από 8 έως 12 ετών. Και η δημιουργικότητα των μικρών μας φίλων δεν σταματάει εδώ. Πάρτι γενεθλίων χωρίς τούρτα δεν γίνεται – αλλά τι τούρτα; Παιδιά 5 έως 10 ετών πειραματίζονται εικαστικά, φτιάχνοντας την πιο πρωτότυπη τούρτα-γλυπτό γενεθλίων με… ανακυκλώσιμα υλικά (12 μ).

Γιατί έχει βυθιστεί η πόλη στο σκοτάδι; Ο πασίγνωστος ντετέκτιβ Φώτης Μαυρίδης αναλαμβάνει να λύσει την υπόθεση μυστηρίου στη θεατρική παράσταση του Χρήστου Χριστόπουλου –παραμύθι που διακρίθηκε το ’15– και οι μικροί/μεγάλοι θεατές (από 5 ετών και άνω) ακολουθούν το κουβάρι που ξετυλίγεται. Πρόκειται για μια ακόμα υπόθεση μυστηρίου ή μήπως για ένα… ταξίδι στο χρόνο; Η απάντηση στις 12 το μεσημέρι.

Τέλος, για τα εικοστά γενέθλια της Τεχνόπολης στήνεται μια πολύχρωμη γιορτή γεμάτη μπαλόνια, κέφι και πολύ μουσική. Μικροί και μεγάλοι θα χορέψουν και θα διασκεδάσουν στους ρυθμούς ελληνικών και ξένων κομματιών της περασμένης εικοσαετίας από τον DJ Guacamole. Επίσης, παιδαγωγοί, ηθοποιοί και χορευτές σχεδιάζουν ξεχωριστές ομαδικές δραστηριότητες όπως διαγωνισμοί χορού, χορογραφίες και μουσικοχορευτικά παιχνίδια.

iΤεχνόπολη | 16/6 | Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση στο 2130109327) | Περισσότερες πληροφορίες εδώ