Νέα

«Extending Reality»: Το Athens Digital Arts Festival δημιουργεί νέες πραγματικότητες στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Όταν ένα εικαστικό φεστιβάλ έχει τη μονοκρατορία στο είδος του και εκπροσωπεί τη χώρα σε διεθνές επίπεδο, όπως συμβαίνει με το Athens Digital Arts Festival στο κομμάτι των σύγχρονων ψηφιακών μέσων, οφείλει να επεκτείνει τις δράσεις του πέρα από τις λίγες ημέρες που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο.

Έτσι, γεννήθηκε μια νέα πρωτοβουλία-διοργάνωση που ακούει στο όνομα «Extending Reality – CoExistence: Art Science, Technology»: από τις 14 έως τις 17 Νοεμβρίου, τέχνη, επιστήμη και τεχνολογία συναντιούνται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, καλώντας μικρούς και μεγάλους να χαρούν τη δυναμική των σύγχρονων μέσων με ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα της έκθεσης περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων new media δημιουργών στη μόνιμη έκθεση του ισογείου και του πρώτου ορόφου, όπως η διαδραστική εγκατάσταση «Black Hole» του Γιάννη Κρανιδιώτη (ένα γλυπτό με ήχο και φως εμπνευσμένο από τη γεωμετρία της μαύρης τρύπας), καθώς και παιχνίδια, περφόρμανς, ενδιαφέροντα εργαστήρια-ομιλίες, παραστάσεις 360 μοιρών και animation προβολές.

Ως αποτέλεσμα, σε μια συνθήκη μεταξύ φυσικού και ψηφιακού, νέες πραγματικότητες αναδύονται, αποκαλύπτοντας δυνατότητες που δεν είχαμε σκεφτεί. Βάζοντας τα VR γυαλιά, βλέποντας απορροφημένοι ένα installation ή μια μεγάλη οθόνη, ανακαλύπτουμε μετα-αποκαλυπτικά σενάρια, επαναπροσεγγίζουμε το σύγχρονο χορό και τον παραδοσιακό χώρο του θεάτρου, όπως με το «Human I» της Saint Machine από τη Ρουμανία σε μια από τις πρώτες παγκόσμιες εμφανίσεις του, μπαίνουμε σε έναν κόσμο που αποτελείται από αυταπάτες και ενορχηστρώνεται μονάχα από επιθυμίες.

i «Extending Reality – CoExistence: Art Science, Technology» | Ίδρυμα Ευγενίδου | 14-17/11 | 10 π.μ.-10.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη | Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό τεχνών