Νέα

Δήμος Αθηναίων: Σε τροχιά αξιοποίησης 63 κτίρια του κέντρου

Το πλούσιο κτιριακό απόθεμα του κέντρου της πρωτεύουσας δηλώνει πρόθυμη να αξιοποιήσει η δημοτική αρχή του Κώστα Μπακογιάννη, προσθέτοντας στο οργανόγραμμα του 2021 την αποκατάσταση και ενεργοποίηση 63 μικρών και μεγάλων κτιρίων καθώς και δημόσιων χώρων-οικοπέδων, ώστε να αποκτήσουν την αίγλη που τους αναλογεί.

Πρόκειται για παλιά κτίρια, δικαιοδοσίας του Δήμου Αθηναίων, με σφραγισμένες πόρτες και εμφανή σημάδια από το πέρασμα του χρόνου, τα οποία είτε είτε είναι χρόνια κενά κι ανενεργά ή τους τελευταίους μήνες, ύστερα από την σειρά εκκενώσεων σε καταλήψεις που έγινε το τελευταίο έτος. Πολλά από αυτά βρίσκονται στην περιοχή της Ομόνοιας –«μια περιοχή που θα μπορέσει και πάλι να συνδεθεί με την Πλατεία Θεάτρου, μετά την ανάπλασή της που ξεκινά σύντομα», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου–, άλλα είναι στα Πατήσια, στην Ακρόπολη, στου Ψυρρή και στο Μεταξουργείο.

Μετά από χρόνια, εφαρμόζεται σχέδιο χαρτογράφησης και αξιοποίησης ώστε να «ξυπνήσουν οι γωνιές της πόλης που έμειναν ξεχασμένες». Ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Το μεγαλύτερο στοίχημα αυτής της πόλης είναι η αναβάθμιση της καθημερινότητάς της. Και ο τρόπος για να το κερδίσουμε, είναι να δώσουμε ζωή σε όλα εκείνα τα σημεία της που αφέθηκαν στη μοίρα τους».

banner