Εγκαίνια

«Άνοιξε την πόρτα ξανά»: Μήνυμα αισιοδοξίας απ’ την νέα έκθεση της Λίτσας Κασούμη

Καθώς μπαίνουμε στο φθινόπωρο, η σκέψη επιστρέφει φοβικά στον περσινό χειμώνα, στον εγκλεισμό και στην αβεβαιότητα των «κρίσιμων εβδομάδων», στο χθες αλλά και στο αύριο που έχει να αντιμετωπίσει συνέπειες τόσο πρωτόγνωρες όσο και αυτό που συνέβη. Κράτα λίγο αισιοδοξία για τον εαυτό σου και «Άνοιξε την πόρτα ξανά» προτείνει η εικαστικός Λίτσα Κασούμη στην νέα ατομική της έκθεση που έρχεται στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα του Δήμου Αθηναίων, με διευρυμένα εγκαίνια στις 20, 21 και 22 Οκτωβρίου.

Εβδομήντα ζωγραφικοί πίνακες μεικτής τεχνικής απαρτίζουν την έκθεση – έργα με έντονα χρώματα και μελετημένη γεωμετρική διάταξη (η Κασούμη είναι πτυχιούχος αρχιτεκτονικού σχεδίου στην Ελλάδα, με μεταπτυχιακό στη μακέτα, στην Αμερική), ενώ κυριαρχούν οι αποχρώσεις του μπλε, στις οποίες τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία η εικαστικός, όπως έχει αποδείξει και σε προηγούμενη έκθεσή της. Τα τωρινά έργα έχουν ως πηγή έμπνευσης τις αναμνήσεις, τον έρωτα, την άνοιξη.

«Άνοιξα την πόρτα ξανά μαζί σου στο παρελθόν και ζωγράφισα σαν μικρό παιδί τα πάντα γύρω μου με ενθουσιασμό… λίγο μεγάλη για να σκεφτώ έτσι…», αναφέρει η ίδια, «διαπίστωσα όμως ότι μ’ αυτή την εμπειρία της επιστροφής, όλο αυτό μεταφράστηκε σε δημιουργία και βγήκε ό,τι πιο όμορφο είχα μέσα στην ψυχή μου καλά φυλαγμένο!». Παράλληλα στην έκθεση, θα διατίθεται ένα μικρό βιβλίο της εικαστικού, τα έσοδα του οποίου θα ενισχύσουν τη φιλανθρωπική δράση της Κιβωτού του Κόσμου.

banner

Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66, Θησείο) | 20/10-5/11 | Τρ.-Παρ.: 11 π.μ.-7 μ.μ., Σάβ.-Κυρ.: 10 π.μ.-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη