Φεστιβάλ

48ο Φεστιβάλ Βιβλίου: Η απόλυτη γιορτή των βιβλιοφάγων επιστρέφει

Από -

Το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου επιστρέφει στο κέντρο της πόλης, από 30 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου και οι υπαίθριοι χώροι του Ζαππείου γεμίζουν βιβλία και πολλά δωρεάν δρώμενα – μια καλή ευκαιρία για βουτιά στον κόσμο της ανάγνωσης, βρίσκοντας τους τίτλους που τυχόν μας διέφυγαν και πολλές προσφορές. Φέτος το αφιέρωμα της διοργάνωσης είναι στη λογοτεχνία που εμπνέει και πρωταγωνιστεί στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στη μουσική σκηνή.

Όσοι βρεθείτε εκεί θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τις Νένα Βενετσάνου και Μαρίζα Κωχ να ερμηνεύουν κάποια από τα ομορφότερα μελοποιημένα ποιήματα (31/8, 7:30 μ.μ.) από ποιητές όπως Κώστας Βάρναλης, Νίκος Καββαδίας, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και Οδυσσέας Ελύτης. Ακόμα, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε παρουσιάσεις νέων βιβλίων, αλλά και εποικοδομητικές συζητήσεις και ομιλίες σε στρογγυλά τραπέζια για θέματα όπως η πεζογραφία (31/8, 8 μ.μ.), η λογοτεχνία στη σκηνή του θεάτρου σκιών (2/9, 6:30 μ.μ.), αλλά και η «Λογοτεχνία επί σκηνής» που είναι το κεντρικό αφιέρωμα του φετινού φεστιβάλ (4/9, 6:30 μ.μ.).

Επιπλέον, θα παρακολουθήσετε θεατρικά δρώμενα όπως η παράσταση «Θέατρο Express», σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη. Η παράσταση δημιουργήθηκε σε συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ), με αρωγό τις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Στάσεις & Παραστάσεις: Ιστορίες καθ’οδόν» (12-15/9 στις 8μ.μ. 9μ.μ.).

Επίσης, θα μπορέσετε να απολαύσετε πολλές ακόμα συναυλίες, προβολές αρχειακού υλικού και αρκετές εκπλήξεις που υλοποιούνται σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και σημαντικούς καλλιτέχνες.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα γίνουν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις (7/9) του Φεστιβάλ Αναλόγιο που θα έχει θεματικό άξονα την μνήμη, με μότο «In memory we trust» (21-26/9). Φέτος, το Αναλόγιο θα παρουσιάσει ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα με παραστάσεις, αναγνώσεις, εργαστήρια, συμπόσια και δράσεις με έμφαση στη νέα καλλιτεχνική δημιουργία και στόχο την ανάδειξη της ελληνικής δραματουργίας.

Αναλυτικό πρόγραμμα Φεστιβάλ:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Άνοιγμα

i Ζάππειο | 30/8-15/9 | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό