Το Τελευταίο Σημείωμα

2,5 / 5
Χρήστο Μήτση
Το Τελευταίο Σημείωμα

Δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 117'

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Παντελής Βούλγαρης με τους: Αντρέα Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Βασίλη Κουκαλάνι, Μελία Κράιλινγκ, Τάσο Δήμα

Η αληθινή ιστορία του 34χρονου Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο οποίος εκτελούσε χρέη διερμηνέα για τον Γερμανό διοικητή του στρατοπέδου Χαϊδαρίου Καρλ Φίσερ και ήταν ένας από τους 200 αγωνιστές οι οποίοι εκτελέστηκαν στην Καισαριανή την 1η Μαΐου 1944.

banner

Η γνώμη των κριτικών

Μήτσης / Αθηνόραμα
Δημητρόπουλος / News247
Καϊμάκης / Athens Voice
Καπράνος /
Κατσίκας / Σινεμά
Κουτσογιαννόπουλος / Alpha/LIFO
Μικελίδης / Enetpress.gr
Χαρμπής / Καθημερινή
Γαλανού / Εφ. Συντακτών
Δανίκας / Πρώτο Θέμα
Ζουμπουλάκης / Βήμα
banner

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

  • Χάρης Αργυρόπουλος πριν από 4 χρόνια

    5 Μια ταινία πάνω σε μια πτυχή της σύγχρονης ιστορίας μας, που κινδυνεύει να ξεχαστεί. Μια καλλιτεχνική μαρτυρία που καταφέρνει με αριστοτεχνικό τρόπο να συγκινήσει και να προβληματίσει παράλληλα.

  • Νίκη πριν από 4 χρόνια

    5 Δυνατή ταινία! Η απόδοση του πολιτικού πλαισίου αναταποκρίνεται πιστεύω χρονικά, στην παρούσα ιστορική απόσταση, από το ίδιο το ιστορικό γεγονός. Σε 20-30 χρόνια από τώρα η ιστορία και η τέχνη θα μπορεί να μιλήσει περισσότερο για μια από τις πλέον σκοτεινές στιγμές της Ελληνικής ιστορίας. Ομως εως τότε μας χρειάζονται μορφές πολιτισμού, ταινίες όπως αυτή, για τη συντήρηση της συλλογικής μνήμης και για την οφειλόμενη απόδωση τιμής στον Ανθρωπο, που προτάσει το όνειρο στην πραγματηκότητα. Πρώτη φορά, βρέθηκα σε προβολή ταινίας σε σινεμα που εγώ και ΟΛΟΙ οι άλλοι θεατές δεν σηκωθήκαμε απο τις θέσεις μας, παρά μόνο όταν ΄πέρασε' στην οθόνη και η τελευταία γραμματοσειρά.

  • φώτης πριν από 4 χρόνια

    5 Υπάρχουν πολλές ταινίες που μας κάνουν να περνάμε ευχάριστα κι άλλες , λιγότερες,να νιώθουμε ικανοποιημένοι με τους εαυτούς μας. Σπάνια όμως στην εποχή μας συναντάς ταινίες που σε πηγαίνουν λίγο πιο μπροστά.Το Τελευταίο Σημείωμα είναι μια από αυτές. Αριστούργημα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, Παντελή..

Αναλυτικά οι κριτικές του κοινού για αυτή την ταινία

Δώσε την κριτική σου

Για να δώσετε την κριτική σας πρέπει να κάνετε login με τα στοιχεία που έχετε δηλώσει στο MyAthinorama.

Όνομα Χρήστη:


Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Trailer


Links