ΤΟ ΤΑΜΑ

3 / 5
ΤΟ ΤΑΜΑ

Σινεφίλ 2001 | Έγχρ. | Διάρκεια: 153'

Ελληνοκυπριακή ταινία, σκηνοθεσία Ανδρέας Πάντζης με τους: Γιώργος Χωραφάς, Βαλέρια Γκολίνο, Γιάννης Βόγλης, Ηλίας Αλετράς

Στην Κύπρο του 1940, ο Ευαγόρας, ένας τίμιος οικογενειάρχης, διασχίζει με το γάιδαρό του το νησί για να εκπληρώσει ένα τάμα. Αλλά, ενώ υπόσχεται ότι θα αποφεύγει τους πειρασμούς, καθ' οδόν διαπράττει όλα τα αμαρτήματα, μεταξύ των οποίων κι αυτό της μοιχείας.

banner

Η γνώμη των κριτικών

[κενό] / Αθηνόραμα
banner

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

  • Salast πριν από 19 χρόνια

    5 Φοβερή ταινία. Πρωτότυπο και ενδιαφέρον σενάριο, άριστες ερμηνείες. Το μοντάζ θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι λίγο καλύτερο, όμως δεν θα αποκαλούσα τις εναλλαγές ρυθμού "κοιλιές" (δεν είναι περιπέτεια στο κάτω-κάτω...). Όσοι ενοχλήθηκαν ή χάθηκαν μέσα στους συμβολισμούς μπορούν ελεύθερα να διαβάσουν λίγη ιστορία ή ας πρόσεχαν περισσότερο στο σχολείο/πανεπιστήμιο.

  • Απόλλων πριν από 19 χρόνια

    5 H ταινία είναι η καλύτερη που έχω δεί με φόντο την Κυπριακή πραγματικότητα, ιστορία και παράδοση. Εχουν αποδοθεί με εξαιρετική επιτυχία, πολλές ιδέες, νοήματα, ανθρωπινες επιθυμίες και αδυναμίες. Συγχαρητήρια στους βασικούς δημιουργούς της ταινίας για το δέσιμο τόσων πολλών ιδεών με την Κυπριακή πραγματικότητα. Σε 15 μέρες, να είστε σίγουροι πως θα ξαναδώ την ταινία για να προβληματιστώ τα πολλά θέματα που απασχολούν την δική μου ζωή και την ζωή πιστεύω πολλών άλλων Ελλήνων, Κυπρίων, Ευρωπαίων, πρώην Σοσιαλιστών, ιδεολόγων, νυν κομμουνιστών κλπ.

  • Natalie Sereti πριν από 19 χρόνια

    5 Καταπληκτική ταινία.Επικό και πηγαίο σενάριο με αυθεντικά πολιτισμικά στοιχεία, υπέροχη φωτογραφία, αψεγάδιαστη ερμηνεία του Χωραφά (ο πιο πετυχημένα αφελής και μεθυσμένος)! Το μοντάζ ήταν ίσως λίγο κουραστικό, και η ασάφεια των αλληγορικών στοιχείων παραμένει ως το τέλος.Μια ταινία που πρέπει και εύχομαι να βραβευτεί δεόντως στα φεστιβάλ.

Αναλυτικά οι κριτικές του κοινού για αυτή την ταινία

Δώσε την κριτική σου

Για να δώσετε την κριτική σας πρέπει να κάνετε login με τα στοιχεία που έχετε δηλώσει στο MyAthinorama.

Όνομα Χρήστη:


Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης