Το Σκασιαρχείο
L' Ecole Buissonniere

Το Σκασιαρχείο

Κοινωνική 1949 | Α/Μ | Διάρκεια: 115'

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν - Πολ Λε Σανουά με τους: Μπερνάρ Μπλιέ, Ζιλιέτ Φαμπέρ

Στην επαρχιακή Γαλλία του μεσοπολέμου, ένας δάσκαλος εφαρμόζει καινούριες, φιλελεύθερες μεθόδους διδασκαλίας, ερχόμενος αντιμέτωπος με τις συντηρητικές αρχές της περιοχής.

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

 • ΑΓΓΕΛΙΚΗ πριν από 2 μήνες

  5 Αριστουργηματική ταινία, ύμνος της τέχνης του κινηματογράφου, απόδειξη της σημερινής του φτώχειας σε ταλέντο και ποιητικό λόγο. Επίσης, μάθημα που δεν θέλουμε ν αντιληφθούμε σαν γονείς, παιδαγωγοί και πολίτες.

 • πριν από 8 χρόνια

  5 Μία από τις καλύτερες και πιο αληθινές ταινίες που έχω δει. Το θέμα αφορά στην εκπαίδευση, τη δυναμική των ομάδων και τη συναισθηματική νοημοσύνη. Η σκηνοθεσία συγκινητική και με ανθρωπολογικό ενδιαφέρον. Οι ηθοποιοί (μικροί και μεγάλοι) καταπληκτικοί. Έχω στείλει τους φίλους μου να το δουν.

 • πριν από 8 χρόνια

  5 Μια ταινία όμορφη, φωτογραφική και ποιητική που μιλάει για απλές αλλά βαθιές αλήθειες. Αν και επίκεντρο είναι η εκπαίδευση και το σχολείο, τα οποία καταφέρνει να αναδείξει με μαεστρία, η ταινία καλύπτει και ευρύτερες έννοιες, όπως ο κοινωνικός ιστός της μεταπολεμικής περιόδου, και δη στα χωριά, οι προκαταλήψεις, οι σχέσεις μικρών-μεγάλων, η παιδική ηλικία, και κυρίως η αντιδιαστολή της γνώσης ως δύναμη και έναυσμα για δράση έναντι στο κατεστημένο.
  Μπράβο στο Σινέ-Φιλίπ που την έφερε!!

Αναλυτικά οι κριτικές του κοινού για αυτή την ταινία

Δώσε την κριτική σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Trailer