Το Μεγάλο Φαγοπότι
La Grande Bouffe

4 / 5
Το Μεγάλο Φαγοπότι

Σινεφίλ 1973 | Έγχρ. | Διάρκεια: 135'

Ιταλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μαρκο Φερέρι με τους: Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Ούγκο Τονιάτσι, Φιλίπ Νουαρέ, Μισέλ Πικολί, Αντρέα Φερεόλ

Τέσσερις εκπρόσωποι της αστικής τάξης εγκαταλείπουν τις κοινωνικές ενασχολήσεις τους, απομονώνονται σε μια βίλα έξω από το Παρίσι και με τη βοήθεια μιας μαγείρισσας-ιέρειας, που εκπληρώνει ταυτόχρονα και τις σεξουαλικές επιθυμίες τους, επιδίδονται σε ένα αχαλίνωτο αγώνα με φαγοπότι και σεξ μέχρι σκασμού. Μια ταινία που προκάλεσε μέγα σκάνδαλο στην εποχή της.

banner

Η γνώμη των κριτικών

[κενό] / Αθηνόραμα
banner

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

  • LordPayens πριν από 16 χρόνια

    5 Όσοι έδωσαν αρνητική κριτική σ'αυτό το αριστούργημα θα έπρεπε να ανησυχούν. Η ταινία είναι μια από τις σημαντικότερες ταινίες που έχουν γυριστεί. Λυπάμαι που βλέπω ότι ακόμα και στην εποχή μας υπάρχουν άνθρωποι με τον συντηριτισμό και την ασυνειδησία που δείξατε στα σχόλιά σας. Απαράδεκτοι. Η ταινία καταδικάζει τον άνθρωπο που διέπεται από τα πάθη του και τον άνθρωπο που δεν τα αντιμετωπίζει. Γι'αυτό προχωρίστε πέρα από τους τοίχους του ονείρου και θα καταλάβετε τι είναι αυτό που βλέπουν οι συνειδητοί.

  • Χρήστος πριν από 16 χρόνια

    5 Πολύ ωραία όσο και πρωτότυπη ταινία αφού οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να αυτοκτονήσουν τρώγωντας μέχρι θανάτου. Την είχα δει παλαιότερα σε κάποιο φεστιβάλ. Αξίζει να της αφιερώσετε μια βραδιά σας και μην ανησυχείτε δεν θα σας ψυχοπλακώσει.

  • X πριν από 16 χρόνια

    5 ALL TIME CLASSIC !!!

Αναλυτικά οι κριτικές του κοινού για αυτή την ταινία

Δώσε την κριτική σου

Για να δώσετε την κριτική σας πρέπει να κάνετε login με τα στοιχεία που έχετε δηλώσει στο MyAthinorama.

Όνομα Χρήστη:


Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Links