Τα Όριά Μας

Τα Όριά Μας

Ντοκιμαντέρ 2021 | Έγχρ. | Διάρκεια: 78'

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Δημήτρης Γιατζουζάκης

Ένας αθλητής αναπηρίας καθώς πηγαίνει τα δύο παιδιά του στους αγώνες παιδικού τριάθλου, θυμάται τον πιο δύσκολο και ψυχο-σωματικά εξαντλητικό αγώνα που έχει κάνει ποτέ.

Πού παίζεται: μέρες και ώρες προβολών Πού παίζεται: Αναλυτικά οι μέρες και ώρες προβολών
banner
banner

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

  • Μιχάλης Ταμπούκας πριν από 3 ημέρες

    5 Η ταινία είναι ένα γόνιμο επίτευγμα εμψυχωμένο με αρτιότητα από τον Δημήτρη Γιατζουζάκη, ο οποίος κρατώντας καθημερινές στιγμές έκανε υποδειγματικό κινηματογράφο με μοναδική μέθεξη. Το (εποικο)δομ(ητ)ικό υλικό της ταινίας καταγράφει εύρυθμα και ευσύνοπτα μία πορεία ετών κατά την οποία ο Γιάννης Χατζήμπεης εξελίσσεται διαρκώς ως αθλητής. Η έμπνευση του Δημήτρη Γιατζουζάκη είναι καίρια, όπως και ο μόχθος για τη σύνθεση (στην επιλογή) των πλάνων που δικαιώνεται εύφορα σε ένα θαυμάσιο κινηματογραφικό αποτέλεσμα. Ο θεατής απολαμβάνει κάθε δευτερόλεπτο της ταινίας που τον βάζει κυριολεκτικά μέσα της καθώς καταρχάς ο Γιάννης Χατζήμπεης είναι ένας συμπαθής και οικείος άνθρωπος που σού δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να τον ξέρεις και χρόνια (τουτέστιν αισθάνεσαι σαν να βλέπεις έναν δικό σου άνθρωπο) και από εκεί και πέρα κυρίως (στο διά ταύτα) επειδή ο Δημήτρης Γιατζουζάκης αφουγκράζεται με λεπταίσθητη ακρίβεια την αμεσότητα των σημείων που (μετα)φέρουν οι εικόνες επί της οθόνης. Η «παράλληλη αφήγηση» με σκηνές όπως του Γιάννη Χατζήμπεη στο Ironman και της προετοιμασίας του στην αλληλουχία (της σχέσης) των πλάνων (και) με εκείνα από αγώνες των παιδιών του, καθώς επίσης και στιγμιότυπα από τη διαδρομή του με την οικογένειά του και φίλους του, συγκροτούν ένα σύνολο αισθήσεων που ρέει στη διαρκή τους συνέχεια (όπως και στη ζωή) αβίαστα και συναρπαστικά σχεδόν –το σημειώνω παρεμπιπτόντως «ενδεικτικά» για θεατές που μπορεί να έχουν π.χ. «επιφύλαξη» ως προς τη σκέψη του να δουν ντοκιμαντέρ– σαν να γεύεσαι μία απολαυστική ταινία μυθοπλασίας. Μεταξύ άλλων, στην «κλιμάκωση» της ταινίας κατά τον τερματισμό του Ironman όπου ο Γιάννης Χατζήμπεης τρέχει κρατώντας στα χέρια του την ελληνική σημαία υψωμένη πίσω από την πλάτη του, οι συγχορδίες των πλάνων (του) στην αρμονία τους με (τα ανάλογα) άλλων (συν)αθλητών προσφέρουν αντίστοιχα (άλλη) μία έξοχη (συν)αίσθηση (και) από τη δική τους διαδρομή μέσα από ό,τι μπορεί να μοιραζόμαστε όλοι μας [σε ό,τι (παρ)ακολουθούμε από] αυτήν. Με δυο (άλλα) λόγια, μία ταινία που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Αναλυτικά οι κριτικές του κοινού για αυτή την ταινία

Δώσε την κριτική σου

Για να δώσετε την κριτική σας πρέπει να κάνετε login με τα στοιχεία που έχετε δηλώσει στο MyAthinorama.

Όνομα Χρήστη:


Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Trailer