Τα Μυστήρια της Σικελίας
Sicilian Ghost Story

2,5 / 5
Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο
Τα Μυστήρια της Σικελίας

Δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 120'

Ιταλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Φάμπιο Γκρασαντόνια, Αντόνιο Πιάτσα με τους: Τζούλια Γιεντλικόφσκα, Γκαετάνο Φερνάντεζ, Κορίνε Μουσαλάρι

Ένας 13χρονος εξαφανίζεται από το χωριό του και η απραξία των ενηλίκων οδηγεί τη συνομήλικη φίλη του στην απόφαση να αναζητήσει μόνη της τα ίχνη του.

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

  • Χάρις πριν από 1 χρόνια

    5 Στα αριστουργήματα όχι αυτής της χρονιάς απλά, αλλά της δεκαετίας. Τα δυόμιση αστεράκια των κριτικών δείχνουν απλά ότι δεν νοιώθουν το σινεμά. Το καταναλώνουν ψυχρά.

  • vp πριν από 1 χρόνια

    5 Η ταινία είναι αρκετά σκοτεινή (προϊδεάζει ήδη από την αρχή) και στενάχωρη. Νομίζω έχει πολλαπλές αναγνώσεις. Το ονειρικό στοιχείο υπάρχει έντονα και όντως περιέχει εικόνες μη ρεαλιστικές, αλλά αυτά που περιγράφει, τα οποία βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, πώς αλλιώς να τα αποδώσει κανείς παρά με ονειρικές εικόνες και φαντασία; Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο για εκείνη την περίοδο (γύρω από το '90) αρκεί για να μη θέλει κάποιος να μάθει ούτε τις μισές λεπτομέρειες... Ενδεικτικά αναφέρω ότι μεταξύ των τραγικών γεγονότων της περιόδου ήταν οι συνταρακτικές δολοφονίες των Falcone και Borsellino. Κουκουβάγια, πεταλούδες, δάσος, σκύλος, νερό, βυθός, άρωμα θάλασσας, υπόγεια, σιωπή, έρωτας, φαίνονται στοιχεία αρχετυπικά. Κατ'αυτή την έννοια, η κάθοδος στα ονειρικά ή πραγματικά υπόγεια είναι ίσως η συνάντηση με τις σκοτεινές πτυχές στα βάθη της ψυχής. Ορισμένοι τις χαλιναγωγούν, ενώ άλλοι κυριεύονται από αυτές και πραγματοποιούν τις επιταγές τους με τέτοιο τρόπο, ώστε κάθε τιμωρία να φαντάζει μηδαμινή.

  • Μυρσίνη πριν από 1 χρόνια

    5 Απλά εξαιρετική. Από τις σπάνιες ταινίες που συνδυάζει καταπληκτική φωτογραφία, αλληγορία και ενδιαφέρον σενάριο.

Αναλυτικά οι κριτικές του κοινού για αυτή την ταινία

Δώσε την κριτική σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Trailer


Links