Νικόστρατος. Ένα Ξεχωριστό Καλοκαίρι
Nicostratos Le Pelican / Un Ete Grec

1,5 / 5
Χρήστο Μήτση
Νικόστρατος. Ένα Ξεχωριστό Καλοκαίρι

Παιδική 2011 | Έγχρ. | Διάρκεια: 95'
Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες

Γαλλο-ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Ολιβιέ Ορλέ με τους: Εμίρ Κουστουρίτσα, Φρανσουά Χαβιέ Ντεμεζόν, Τιμπόλτ Λε Γκεγιέκ

Ο 14χρονος Γιάννης αναπτύσσει, κρυφά από τον αυταρχικό πατέρα του, μια ιδιαίτερη σχέση με ένα λευκό πελεκάνο, ο οποίος αναστατώνει την καθημερινότητα ενός γραφικού νησιού των Κυκλάδων.

Η γνώμη των κριτικών

Μήτσης / Αθηνόραμα

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

 • ΓΙΑΝΝΗΣ πριν από 10 χρόνια

  5 Ειμαι 15 χρονών. Στην αρχή πήγα με το ζόρι με τη παρακίνηση της μητέρας μου γιατί δεν ήταν στο στύλ των ταινιών που βλέπω. Η έκπληξη με περίμενε εκεί. Η ταινία μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις! Πραγμάτικά με συγκίνησε τόσο η ιστορία, όσο και τα τοπία, το νησί που τόσο αγαπώ, καθώς και το παίξιμο των συνομηλίκων μου πρωταγωνιστών. Τελικά υπάρχουν κι άλλες καλές ταινίες εκτός από τους "300" και τον "Χάρυ Πότερ". Παιδιά πηγαίνετε να τη δείτε. Δεν θα χάσετε τον χρόνο σας, αντίθετα θα τον γεμίσετε!

 • Nancy πριν από 10 χρόνια

  5 Εξαιρετική ταινία με μοναδικές ευαισθησίες, συναισθήματα και αγάπη για τη ζωή, πράγματα που λείπουν από τη καθημερινότητά μας. Η φωτογραφία, οι ερμηνίες επίσης ξεχωριστές, κυρίως του Κουστορίτσα (δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι και διαφορετικά)καθώς και η μουσική με ίσως μοναδική εξαίρεση αυτή της τελευταίας σκηνής που μάλλον θα προτιμούσα μια που να ταιριάζει περισσότερο στο περιβάλλον, ισως νησιώτικη... Ενας ύμνος θα έλεγα για τα Ελληνικά νησιά και μια πρόώθηση που κανένας δυστυχώς από τους δικούς μας σκηνοθέτες δεν σκέφτηκε η δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει, ιδιαίτερα σε μια εποχή που πραγματικά ο τόπος αυτός το χρειάζεται πολύ. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ξένοι που αναγνωρίζουν τις αξίες αυτού του τόπού. Μοναδική εξαίρεση ήταν η μεταγλώτηση που σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερη.
  Μακάρι να ευσθαισθητοποιηθούν κι άλλοι καλλιτέχνες και να κάνουν παρόμοιες δουλιές..

 • Kwstas πριν από 5 χρόνια

  5 Απλά τέλεια μαγευτική ταινία...!

Αναλυτικά οι κριτικές του κοινού για αυτή την ταινία

Δώσε την κριτική σου

Για να δώσετε την κριτική σας πρέπει να κάνετε login με τα στοιχεία που έχετε δηλώσει στο MyAthinorama.

Όνομα Χρήστη:


Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Trailer

Links