Μέχρι τη Θάλασσα

3 / 5
Χρήστο Μήτση
Μέχρι τη Θάλασσα

Ντοκιμαντέρ 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 112'

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Μαρκ Γκαστίν

Ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται, μετά από σοβαρά ατυχήματα, στην κλινική Φυσικής Αποκατάστασης του ΚΑΤ προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Πού παίζεται: μέρες και ώρες προβολών Πού παίζεται: Αναλυτικά οι μέρες και ώρες προβολών

Η γνώμη των κριτικών

Μήτσης / Αθηνόραμα
Γαλανού / Εφ. Συντακτών
Ζουμπουλάκης / Βήμα
Κατσίκας / Σινεμά
Κουτσογιαννόπουλος / Alpha/LIFO
Μικελίδης / Enetpress.gr

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

 • Αντώνης Ρέλλας πριν από 1 μήνες

  5 Ο καταξιωμένος ντοκιμαντερίστας Marco Gastine με την νέα του ταινίας/ντοκιμαντέρ, «ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» μας προσκαλεί να ζήσουμε τις στιγμές μετά από ένα ατύχημα.
  Ο Μάρκος εστιάζει με διακριτικό τρόπο και αποθανατίζει τις στιγμές ανθρώπων με βλάβες στο στάδιο της αποκατάστασης. Η κλινική Φυσικής Αποκατάστασης του ΚΑΤ γίνεται ο χώρος της αναγκαστικής συνάντησης των πρωταγωνιστών της ταινίας στην προσπάθεια τους να ερμηνεύσουν το αναπάντεχο. Στο ερώτημα, Ελπίδα ή Αποδοχή, η απάντηση διαθέτει πολλές εκδοχές. Κάποιες πηγάζουν από την κατανόηση του βιολογικού σώματος και την «ελλειμματική» φυσική κατάσταση, ενώ κάποιες άλλες εκκινούν από την κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική κατανόηση. Ευχαριστώ θερμά τον δημιουργό Μάρκο Γκαστίν που εμπιστεύτηκε την ταινία του στην Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών ώστε να προβληθεί προσβάσιμη και για τους ανθρώπους με αισθητηριακή βλάβη.
  Αξίζει να την δείτε.

 • Γιώργος Ντάσης πριν από 7 ημέρες

  5 Συγκλονιστικό. Η μεταφορά στην οθόνη χωρίς μακιγιαρίσματα του αγώνα για τη ζωή.
  Του αγώνα που δίνουν καθημερινά οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΑΤ και κυρίως νέοι άνθρωποι που βρέθηκαν ανάπηροι από τη μια μέρα στην άλλη. Η μαεστρία του σκηνοθέτη σου δείχνει χωρίς συνθήματα ότι ο αγώνας αυτών των συνανθρώπων μας πρέπει να είναι και δικός μας αγώνας και τα προβλήματα των αναπήρων να θεωρηθούν προβλήματα της κοινωνίας μας.

 • Βασιλική Κοφινάκου πριν από 1 μήνες

  5 Μια ματιά με ρεαλισμό σε δύσκολες ανθρώπινες καταστάσεις. Παρακολουθεί τα δρώμενα κυρίως μέσα στο κέντρο αποκατάστασης του ΚΑΤ. Οι πρωταγωνιστές μετά την απόκτηση μιας σοβαρής βλάβης στο σώμα τους προσπαθούν να καταλάβουν πρώτα τι τους συνέβη, στη συνέχεια δουλεύουν σκληρά με τις οδηγίες των γιατρών κλπ, λαμβάνουν βοήθεια από το περιβάλλον τους, περιμένουν άνωθεν βοήθεια, ελπίζοντας στην "ανατροπή" της κατάστασης τους. Είναι αυτό εφικτό πάντα; Μόνο έτσι συνεχίζεται καλά η ζωή; Υπάρχει άλλος δρόμος; Τι ρόλο παίζει η αποδοχή μια κατάστασης από τους ίδιους και τους γύρω τους; Μια ταινία προσβάσιμη για όλους, ακόμα, πράγμα σπάνιο, και για όσους έχουν κάποια αισθητηριακή βλάβη με τη συνεργασία του σκηνοθέτη με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών

Αναλυτικά οι κριτικές του κοινού για αυτή την ταινία

Δώσε την κριτική σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Trailer