Η Πηγή των Γυναικών
La Source Des Femmes

2,5 / 5
Χρήστο Μήτση
Η Πηγή των Γυναικών

Δραματική 2011 | Έγχρ. | Διάρκεια: 125'

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ράντου Μιχαϊλεάνου με τους: Σαλέχ Μπακρί, Χιάμ Αμπάς, Χαφσιά Χερζί, Λεϊλά Μπεκτί

Σε ένα ορεινό χωριό του Μαρόκου, οι γυναίκες εξεγείρονται ενάντια στην παράδοση που θέλει μόνον αυτές να κουβαλούν νερό από τη μακρινή πηγή και κηρύσσουν ερωτική αποχή.

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

 • dont miss it! πριν από 7 χρόνια

  5 πολύ συγκινητική ταινία!
  Σε κάνει να γελάς, να δακρύζεις, σε παρασέρνει.
  Το χωρίς νερό χωριό, οι γυναίκες που κουβαλάνε τεράστια δεμάτια από ξύλα, το πλύσιμο των ρούχων από όλες τις γυναίκες στις λάκες με το νερό, οι άντρες στον καφενέ, οι πολυμελείς οικογένειες , οι σχέσεις των δύο φίλων, η πατριαρχική οικογένεια, οι δοξασίες, η καθημερινότητα των ανθρώπων αυτών θα μπορούσαν κάλιστα να είναι το σκηνικό μιας ταινίας που η ιστορία της τοποθετείται σε ένα χωριό της ελλάδας των δεκαετιών 50,60,70 ακόμα και 80.
  Βλέποντας την ταινία θυμόμαστε το δικο μας παρελθόν. Η πάλη της κεντρικής ηρωίδας, που ταράσει την ειρήνη της κοινωνίας του χωριού, θα μπορούσε να ήταν πάλη οποιασδήποτε "αλαφροίσκιωτης" κοπέλας σε ένα δικό μας χωριό αυστηρών ηθών και αρχών των πρώτων δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα. Από μένα μη τη χάσετε!

 • Jan πριν από 3 χρόνια

  5 Μια καταπληκτική ταινία του ευρωπάϊκού κινηματογράφου. Αξίζει να την δει κανεις.. Μια ποιοτική ταινία που αναδυκνύει την δύναμη του συναισθήματος μέσα από την διεκδίκηση της απλής καθημερινότητας.. Ομορφιά, χρώματα.....

 • Angela πριν από 11 μήνες

  5 Μεγαλούργημα!Δεν θα μπορούσε να είχε αποτυπώσει καλύτερα αυτή την επαναστατική ιστορία με δίψα για ισότητα αγάπη και ειρήνη από την πλευρά της γυναίκας και του απέραντου χαοτικού συναισθηματικού της κόσμου, παρα μέσα από αυτή τη μικρή σκληρή μουσουλμανική κοινότητα. Συγκίνηση και χαρά!

Αναλυτικά οι κριτικές του κοινού για αυτή την ταινία

Δώσε την κριτική σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Trailer


Links