Η Κλέφτρα των Βιβλίων
The Book Thief

1,5 / 5
Γιάγκο Αντίοχο
Η Κλέφτρα των Βιβλίων

Δραματική 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 131'

Αμερικανογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Μπράιαν Πέρσιβαλ με τους: Τζέφρι Ρας, Έμιλι Γουάτσον, Σόφι Νέλις

Η Λίζελ μετακομίζει στο σπίτι της ανάδοχης οικογένειας των Χούμπερμαν λίγο προτού ξεκινήσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η προσαρμογή της στη νέα πραγματικότητα είναι δύσκολη, αφού η μητριά της Ρόζα και οι συμμαθητές της της κάνουν τη ζωή δύσκολη. Με τη βοήθεια του καλοκάγαθου πατριού της Χανς όμως μαθαίνει γραφή και ανάγνωση, ενώ αποκτά εμμονική σχέση με τη λογοτεχνία.

banner

Η γνώμη των κριτικών

Αντίοχος / Αθηνόραμα
banner

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

  • Katerina T. πριν από 7 χρόνια

    5 Απορώ και βέβαια διαφωνώ με την άποψη της κριτικής του Αθηνοράματος. Είναι μια ταινία εξαιρετική από κάθε πλευρά. Παρουσιάζει ανάγλυφα το κλίμα της ζωής των απλών Γερμανών (αυτών που επέλεξαν να μην προσχωρήσουν στο Γ' Ραιχ) στη διάρκεια του πολέμου,ένα θέμα με το οποίο ελάχιστοι έχουν ασχοληθεί. Το κυρίαρχο όμως, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι τα συναισθήματα που βγαίνουν σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Σας συνιστώ να μην τη χάσετε!!!!!!!!!!!!!!!

  • yavass πριν από 7 χρόνια

    5 Η συνοπτική κριτική τού "Αθηνοράματος" είναι εκτός τόπου και χρόνου και αδικεί εντελώς την ταινία. Εγώ την βρήκα καθηλωτική, ποιητική, συγκινητική. Σίγουρα την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Οι δύο ενήλικες πρωταγωτιστές (Εμιλυ Γουώτσον και Τζέφρυ Ρας)είναι εξαιρετικοί, ειδικά η Γουώτσον, παίζει απίστευτα την καλόκαρδη σκύλα !! Τα δε πιτσιρίκια τής ταινίας δίνουν ρέστα !! Μια ταινία που αξίζει 5 αστέρια.

  • Ελενα Ερμείδου πριν από 7 χρόνια

    5 Η ταινία είχε αρχή, μέση και τέλος, οι ηθοποιοί υποδύονταν τους ρόλους άψογα, η ταινία μετέδιδε αξίες, υπήρχε ξεκάθαρη ιδεολογία και σαφέστατα δεν ήταν για ένα αστέρι, αυτό υποδηλώνει κατά την άποψη μου σκοπιμότητα. Σίγουρα αξίζει πολλά περισσότερα από ταινίες που λαμβάνουν 5 αστέρια και δεν έχουν να πουν τίποτα εκτός από το δώσουν λαμπερά εφέ, βία, αίμα που κουράζουν πλέον, δεν έχουν να πουν κάτι. Μακάρι να υπήρχαν τέτοιοι χαρακτήρες και στον ελληνικό κινηματογράφο

Αναλυτικά οι κριτικές του κοινού για αυτή την ταινία

Δώσε την κριτική σου

Για να δώσετε την κριτική σας πρέπει να κάνετε login με τα στοιχεία που έχετε δηλώσει στο MyAthinorama.

Όνομα Χρήστη:


Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Trailer


Links