Η Καταγωγή των Σάμι
Sameblod / Sami Blood

3,5 / 5
Χρήστο Μήτση
Η Καταγωγή των Σάμι

Δραματική 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 110'

Νορβηγοσουηδική ταινία, σκηνοθεσία Αμάντα Κέρνελ με τους: Λένε Σεσίλια Σπάροκ, Μία Έρικα Σπάροκ, Μάι - Ντόρις Ρίμπι

Επιστρέφοντας απρόθυμα στη Λαπωνία για την κηδεία της αδερφής της, με την οποία ήταν εντελώς αποξενωμένες, η Κριστίνα θυμάται τα παιδικά της χρόνια εκεί, στο ειδικό οικοτροφείο που σπούδαζε μαζί με τα άλλα κορίτσια της φυλής της.

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

  • moviegoer πριν από 1 χρόνια

    5 Πολύ δυνατή ταινία που δείχνει όσο πιο ιδανική και προοδευτική μπορεί να φαίνεται μία κοινωνία, άλλο τόσο πιο απάνθρωπη μπορεί να είναι εάν δοκιμάσει κανείς να σκάψει λίγες μόνο στρώσεις κάτω από την επιφανειακή λάμψη της. Ωστόσο πέρα από το δύσκολο και πολυσύνθετο θέμα που καταπιάνεται, αξίζει να τη δει κανείς και μόνο για την πολύ καλή της σκηνοθεσία και φωτογραφία που μεταφέρει τον θεατή στην μεσοπολεμική Σουηδική ύπαιθρο, όπως λίγες ταινίες το καταφέρνουν.

  • μαρια πριν από 1 χρόνια

    5 φοβερή η πιτσιρικα, ωραίες ερμηνείες, μια ταινία για όλους, μια ταινία που θα "ξυπνήσει" όλους μας για το τι σημαίνει να σε βλέπει η κοινωνία "διαφορετικό" από το σύνολο.

  • Chris πριν από 1 χρόνια

    5 Είναι από τα αριστουργήματα που επανέρχονται και σε ακολουθούν για χρόνια. Μια βαρυσημαντη δήλωση επάνω στο εγγενες πρόβλημα μιας κοινωνίας που τη βρίσκεις μπροστά σου έτοιμη με τις δομές και τους κανόνες της να σε "καλοδεχτει"... Ποια τα περιθώρια παράκαμψης κι ελευθερίας? Απλά συνταρακτικό.

Αναλυτικά οι κριτικές του κοινού για αυτή την ταινία

Δώσε την κριτική σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Trailer


Links