Επαναστάτης στη Σίκαλη
Rebel in the Rye

2 / 5
Χρήστο Μήτση
Επαναστάτης στη Σίκαλη

Δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 106'

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντάνι Στρονγκ με τους: Νίκολας Χουλτ, Κέβιν Σπέισι, Σάρα Πόλσον, Ζόι Ντόιτς

Η ζωή του διάσημου, αλλά διαβόητου για την αντικοινωνικότητά του Τζέι Ντι Σάλιντζερ, συγγραφέα του «Φύλακα στη Σίκαλη».

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

  • Αλεξάνδρα πριν από 11 μήνες

    5 Μια εξαιρετική ταινία που θίγει το θεμελιώδες ζήτημα της σύγκρουσης μεταξύ της "δημοσιότητας" και της αποδοχής από τους άλλους αφ' ενός και της διατήρησης της προσωπικής γαλήνης και ελευθερίας αφ' ετέρου. Μέχρι πού μπορεί να θυσιαστεί η προσωπική μας ανεξαρτησία προκειμένου να πετύχουμε την πάσης φύσεως κοινωνική επιτυχία; Και αυτή η σύγκρουση ξεκινά από την καταπιεστική "ανησυχίαα" του πατέρα, περνάει από την ερωτική απογοήτευση για χάρη της καριέρας και από πλήθος άλλων περιπτώσεων που αναφέρονται σύντομα, αλλά με απόλυτη ευστοχία, με αποκορύφωμα βεβαίως την τραγική εμπειρία του πολέμου. Αλλά ο πρωταγωνιστής κάνει την πραγματικά ορθή επιλογή, αυτή που του επέτρεψε να ζήσει 91 έτη ζωής, ένα σκορ που δεν το πετυχαίνει κανείς, χωρίς πραγματική εσωτερική γαλήνη. Από άποψη αισθητικής, επίσης τέλεια, χωρίς ίχνος ακραίων μέσων, πετυχαίνει την έκφραση πολύ δυνατών καταστάσεων. Προσωπικά, ευχαριστώ τους δημιουργούς της, γιατί τεκμηρίωσε πολλά βιώματα της ζωής μου και επιβεβαίωσε πολλές επιλογές.

  • errika πριν από 11 μήνες

    5 διαβαστε και το βιβλιο

  • Vesy πριν από 11 μήνες

    5 Η ιστορία πίσω από αυτό το αριστούργημα που λέγεται "Ο φύλακας στη σίκαλη" και τον συγγραφέα του. Μια υπέροχη ταινία, δυνατή και συγκινητική..

Αναλυτικά οι κριτικές του κοινού για αυτή την ταινία

Δώσε την κριτική σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Trailer


Links