Ανάμεσα στους Τοίχους
Entre Les Murs

5 / 5
Νίκο Βουλαλά
Ανάμεσα στους Τοίχους

Σινεφίλ 2008 | Έγχρ. | Διάρκεια: 128'

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λοράν Καντέ με τους: Φρανσουά Μπεγκοντό, Βενσάν Καϊρ, Εσμεραλντά Κερτανί, Καρλ Νανόρ

Σε μια υποβαθμισμένη συνοικία του Παρισιού, ένας νεαρός καθηγητής και οι 25 μαθητές μιας τάξης του λυκείου ξεκινούν μια σχολική χρονιά η οποία θα βάλει σε δοκιμασία τις αξίες και τα πιστεύω τους.

banner

Η γνώμη των κριτικών

Μήτσης / Αθηνόραμα
banner

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

  • anasthod πριν από 12 χρόνια

    5 πρόκειται για ένα κινηματογραφικό σύμβολο, ένα κομψοτέχνημα, πρότυπο οργανωτικού μοντέλου και συμπεριφοράς στο χώρο της εκπαίδευσης. Λαμπρό κύημα της εποχής του διαφωτισμού, αποκομίζει τα οφέλη της αρχαιοελληνικής κλασσικής εποχής, ενώ επάξια βρίθει πολύτιμης διδακτικής κληρονομιάς στο μεταμοντερνισμό. Το μοναδικό ψεγάδι το οποίο υπέπεσε στην αντίληψή μου ήταν η καφετιέρα, εγώ στα φινιρισμένα πλάνα θα επέλεγα ένα ροζ βραστήρα λόγω επιρροής μου από τo κίνημα Bauhaus.

  • anasthod πριν από 12 χρόνια

    5 να το δείτε οι σινεφίλ οπωσδήποτε. Από αυτήν την ταινία αγάπησα άνευ όρων την γαλλική κουλτούρα. Πρόκειται για ένα.. πώς να το αποκαλέσω ξανά; Μεγαλούργημα, πολιτιστικό αφροδισιακό, διδακτικό εργαλείο, παιδαγωγική μέθοδο, φιλντισένιο εύρημα, κοραλιογενές ίζημα, ιστορικό κειμήλιο, ροζ κινηματογραφικό πιράνχα, καλλική Αφροδίτη της Μήλου, δεν ξέρω και γω ποιές και πόσες λέξεις θα μπορούσαν να σμιλέψουν επάξια μια τέτοια κινηματογραφική παραγωγή. Εύγε στο Άστυ και στο Ονάρ για την συγκεκριμένη επιλογή, αν μη τι άλλο εκτός προαγωγούς πολιτιστικής κληρονομιάς, πρόκειται να κάνουν χρυσές δουλειές. Μπράβο, τίποτε λιγότερο για αυτό το κινηματογραφικό φαινόμενο.

  • Stella K. πριν από 12 χρόνια

    5 και άλλα τόσα αστεράκια θα έβαζα! υπέροχο

Αναλυτικά οι κριτικές του κοινού για αυτή την ταινία

Δώσε την κριτική σου

Για να δώσετε την κριτική σας πρέπει να κάνετε login με τα στοιχεία που έχετε δηλώσει στο MyAthinorama.

Όνομα Χρήστη:


Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Trailer


Links