5 ΦΟΡΕΣ ΤΟ 2
5Χ2

2 / 5
5 ΦΟΡΕΣ ΤΟ 2

Κοινωνική 2004 | Έγχρ. | Διάρκεια: 90'

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Φρανσουά Οζόν με τους: Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Στεφάν Φράις, Ζεραλντίν Πεγιάς

Διαζύγιο, ένα δείπνο με φίλους, η γέννηση του παιδιού, ο γάμος, η πρώτη ερωτική συνάντηση: πέντε στιγμές από τη ζωή ενός ζεύγους που η σχέση τους κατέληξε σε αδιέξοδο, σε ανάποδη χρονολογική σειρά.

banner

Η γνώμη των κριτικών

[κενό] / Αθηνόραμα
banner

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

 • πριν από 16 χρόνια

  5 Δεν θα μπορουσε να ειναι πιο τελεια.Αυτες δεν ηταν ερμηνειες.Υπερφυσικα φαινομενα.

 • Μίλτος πριν από 16 χρόνια

  5 5Χ2
  Κοινωνική 2004 (Έγχρ.) Διάρκεια: 90' Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Φρανσουά Οζόν, με τους: Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι, Στεφάν Φράις, Ζεραλντίν Πεγιάς

  Η ταινία μου φάνηκε περισσότερο μια άσκηση για τα όρια του κινηματογράφου, παρά μια πραγματεία για τις σχέσεις των ζευγαριών και τα διαφορετικά τους στάδια. Ας υποθέσουμε ότι ο σκηνοθέτης ενδιαφέρεται σε μια ταινία να δείξει εσωτερική δράση, σκέψεις και συναισθήματα. Τι θα έκανε τότε; Υπάρχει, για τις σκέψεις τουλάχιστον, η εύκολη λύση: Αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο με δυνατή φωνή, που δήθεν ακούει μόνο ο θεατής. Για τα συναισθήματα η λύση αγνοώ ποια είναι η τετριμμένη λύση, εκτός από το να φαίνονται κάποιες εκφράσεις στα πρόσωπα των ηθοποιών. Σ' αυτήν την ταινία όλα είναι χαραγμένα στα πρόσωπά τους, σκέψεις και συναισθήματα μαζί, φυσικά πάντοτε ανοιχτά στην ερμηνεία του συγκεκριμένου θεατή, αλλά και πάντοτε τόσο καλά σμιλεμένα.

  Με τον τρόπο αυτό η δράση τους τελικά είναι, αν όχι επαρκώς εξηγημένη (αυτό θα ήταν μεταξύ άλλων και θέμα υποκειμενικό), τουλάχιστον πολύ πιο αναλυτικά εξηγημένη από άλλες ταινίες βήμα με βήμα, σε βαθμό που σε μένα δεν άφησε καμμιά αμφιβολία για το πώς σκεφτόταν καθένας από τους πρωταγωνιστές. Η τέτοιου βάθους ανάλυση συνδέεται άμεσα με το προηγούμενο θέμα της αναπαράστασης της εσωτερικής δράσης, γιατί οι εξηγήσεις παρέχονται κατά βάση πάνω στο ανάγλυφο των προσώπων κι έτσι η εσωτερική δράση γίνεται το αίτιο και η εξήγηση της εξωτερικής.

  Φυσικά μια τέτοια ανάλυση θέλει το χρόνο της πάνω στο πανί. Πόση ώρα από τον πραγματικό χρόνο μπορείς να αναπαραστήσεις στο μήκος μιας ταινίας, αν όχι μόνο μερικά επεισόδια, ας πούμε πέντε.

 • ΒΑΣΙΛΗΣ πριν από 16 χρόνια

  5 Η ταινία ήταν εξαιρετική. Σας προτείνω να πάτε να τη δείτε οπωαδήποτε. Μην την χάσετε. Επίσης θα ήθελα να πώ ότι η κριτική σας δεν ανταποκρίνεται σωστά απέναντι στην ταινία.

Αναλυτικά οι κριτικές του κοινού για αυτή την ταινία

Δώσε την κριτική σου

Για να δώσετε την κριτική σας πρέπει να κάνετε login με τα στοιχεία που έχετε δηλώσει στο MyAthinorama.

Όνομα Χρήστη:


Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Links