Άλλοθι για Παντρεμένους 2

1

Ξεκάρφωτα, χωρίς αφηγηματική συνοχή φαρσικά αστεία συρράπτονται πάνω σε μια προσχηματική πλοκή, επαναλαμβάνοντας τη φόρμουλα μιας εμπορικά επιτυχημένης γαλλικής κωμωδίας.

Alothi gia pantremenous 2

Κάθε φορά που ο Φιλίπ Λασό, κωμικός σταρ εσωτερικής γαλλικής κατανάλωσης, επιτίθεται στο καλό γούστο, οι συμπατριώτες του κάνουν ουρά για να σκάσουν στα γέλια με τα "διασκεδαστικά" παθήματά του (από το "Babysitting" ως το "Παντρέψου με, ρε Φίλε!"). Μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν το γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον ίδιο "Άλλοθι για Παντρεμένους.com" (2017), μέχρι που το σίκουέλ του μέτρησε πρόσφατα 4,3 εκατομμύρια Γάλλους θεατές! Σ’ αυτό ο Γκρεγκ έχει κλείσει πλέον την εταιρεία του, μια διαδικτυακή υπηρεσία παροχής άλλοθι για απιστίες, και ετοιμάζεται να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του. Εκείνη δέχεται, αλλά αυτός πρέπει τώρα να της γνωρίσει τον απατεώνα πατέρα του και την εκκεντρική μητέρα του. Δεν του μένει παρά να ξανανοίξει την εταιρεία και να βρει ψεύτικους γονείς.


Για άλλη μία φορά ξεκάρφωτα, χωρίς αφηγηματική συνοχή φαρσικά αστεία συρράπτονται πρόχειρα πάνω σε μια προσχηματική πλοκή, επαναλαμβάνοντας τη χρυσοφόρα φόρμουλα. Η αρχική πρωτότυπη ιδέα χρησιμοποιείται καταχρηστικά, όλα μοιάζουν με εφηβικό ανέκδοτο, αλλά το σύντομο πέρασμα του Γιώργου Χωραφά έχει την πλάκα του.

Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 88΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Άλλοθι για Παντρεμένους 2

Alibi.com 2
1
  • Κωμωδία
  • 2023
  • Διάρκεια: 88 '
  • Φιλίπ Λασό

Έχοντας κλείσει πλέον την εταιρεία του, μια διαδικτυακή υπηρεσία παροχής άλλοθι για απιστίες, ο Γκρεγκ ετοιμάζεται να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του Φλο. Εκείνη δέχεται, αλλά αυτός πρέπει τώρα να της γνωρίσει τον απατεώνα πατέρα του και την εκκεντρική μητέρα του. Δεν του μένει παρά να ξανανοίξει την εταιρεία και να βρει ψεύτικους γονείς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μαρία Κομνηνού, ποια είναι τα must του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας;

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια μας παρουσιάζει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε τις πρώτες μέρες του φεστιβάλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
04/12/2025

Λώρη Λοϊζίδη, πώς είναι να φτιάχνεις ένα ελληνικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι;

Με αφορμή την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Χρήστου Κανάκη, "Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων", το "α" συζήτησε με τον πρωταγωνιστή και σεναριογράφο Λώρη Λοϊζιδη.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 4 Δεκεμβρίου.

"Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων" ήχησαν νωρίτερα στην μεγάλη οθόνη

Επίσημη πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη Χριστουγεννιάτικη ταινία του Χρήστου Κανάκη.

Πέντε Νύχτες στου Φρέντι 2

Η δεύτερη ταινία του δημοφιλούς franchise κλείνει το μάτι στους θαυμαστές του τρόμου, αλλά δυστυχώς η πίτσα του Freddy Fazbear έχει ήδη κρυώσει.

Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ

Αργυρό Λιοντάρι στη Βενετία για μια συγκινητική αντιπολεμική καταγγελία με συναρπαστική εξέλιξη και καταιγιστικό ρυθμό. Υποδειγματική μείξη ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, η οποία αποφεύγει την παγίδα του εκβιαστικού μελοδράματος –σχεδόν– ολοκληρωτικά. | Powered by Uber.

Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων

Η διδακτική ιστορία του Τσαρλς Ντίκενς μιλάει ελληνικά σε μια αρκετά πιστή διασκευή, η οποία διατηρεί την παραμυθένια απλοϊκότητά της, απευθυνόμενη στο ανήλικο κοινό. | Powered by Uber.