Νυρεμβέργη

1,5

Πλούσια παραγωγή, αλλά αμήχανη μίξη κατασκοπικού θρίλερ, ρομάντζου και αναπαράστασης ιστορικών ντοκουμέντων, η οποία προβάλλεται στη ρώσικη, κάκιστα ντουμπλαρισμένη εκδοχή της.

Nirembergi

Η "μεγάλη" δίκη της Νυρεμβέργης και η ομώνυμη οσκαρική ταινία του Στάνλεϊ Κρέιμερ δεν αφορούν ως γνωστόν τα ίδια γεγονότα, μιας και το φιλμ αναπαριστά μια από τις πολλές δίκες εγκληματιών πολέμου που ακολούθησαν μετά το 1946. Η "Νυρεμβέργη" του Νικολάι Λεμπέντεφ, όμως, μας μεταφέρει στη διαβόητη "δίκη του αιώνα" με τους 21 κορυφαίους ναζί αξιωματούχους μέσα από τα μάτια ενός νεαρού Σοβιετικού αξιωματικού ο οποίος παρίσταται ως μεταφραστής. Κατά την εξέλιξή της θα παρασυρθεί σε μια ύποπτη ερωτική ιστορία και θα μπλεχτεί σε μια περίπλοκη συνωμοσία.


Η παραγωγή είναι πλούσια, αλλά η μίξη κατασκοπικού θρίλερ, ρομάντζου και αναπαράστασης ιστορικών ντοκουμέντων εξελίσσεται μετ’ εμποδίων. Η σεναριακή διαχείρισή της είναι πλήρως αμήχανη, ενώ η ταινία προβάλλεται στη ρώσικη, κάκιστα ντουμπλαρισμένη (στους αγγλικούς και γερμανικούς διαλόγους) εκδοχή της.


Ρωσία, Τσεχία, Μ. Βρετανία. 2023. Διάρκεια: 131΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Νυρεμβέργη

Nyurnberg
1,5
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 131 '
  • Νικολάι Λαμπέντεφ

Ένας νεαρός Σοβιετικός αξιωματικός αποστέλλεται ως μεταφραστής από το Βερολίνο στην Νυρεμβέργη, όπου θα διεξαχθεί η δίκη των κορυφαίων ναζί εγκληματιών πολέμου. Ενώ αναζητά τον χαμένο στον πόλεμο αδελφό του, θα παρασυρθεί σε μια ύποπτη ερωτική ιστορία και θα μπλεχτεί σε μια περίπλοκη συνωμοσία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.