Οι Ξεχασμένοι

1

Ο «Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι» μετακομίζει λίγο έξω από το Μπουένος Άιρες αφήνοντας πίσω του όλες τις καλές ιδέες και διατηρώντας μόνο τη νοσηρή, παρακμιακή ατμόσφαιρά του.

Oi xexasmenoi1

Πριν στήσει το σπονδυλωτό "Παιχνίδι των 100 Κεριών" (2020) που είδαμε πρόσφατα στη χώρα μας, ο Νίκολας Ονέτι είχε κάνει τρία χρόνια νωρίτερα, μαζί με τον αδελφό του Λουτσιάνο, το σκηνοθετικό τρομο-ντεμπούτο του βασισμένο σε ένα αληθινό γεγονός. Την πλημμύρα του 1985 που βύθισε ολοκληρωτικά κάτω από το νερό το αργεντίνικο θέρετρο του Επεκουέν. Τρεις δεκαετίες αργότερα η υδάτινη στάθμη άρχισε να υποχωρεί κι έτσι οι Ονέτι "στέλνουν" μέχρι εκεί μια παρέα – σέξι και άμυαλων - νεαρών για να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ. Αντίθετα με ότι πιστεύουν όμως, δεν είναι μόνοι τους ανάμεσα στα ερείπια της παλιάς λουτρόπολης.

Ο "Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι" μετακομίζει λίγο έξω από το Μπουένος Άιρες αφήνοντας πίσω του όλες τις καλές ιδέες και διατηρώντας μόνο τη νοσηρή, παρακμιακή ατμόσφαιρά του. Κοπιαρισμένες σχεδόν όλες οι gore σκηνές (στη λογική του torture porn), πολλές οι σεναριακές αυθαιρεσίες και έωλες οι κοινωνικές νύξεις της ταινίας, η οποία έχει ήδη έτοιμο και το σίκουέλ της ("What the Waters Left Behind: Scars").

Αργεντινή. 2017. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: FILMBOY

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Ξεχασμένοι

Los Olvidados / What The Waters Left Behind
1
  • Τρόμου
  • 2017
  • Διάρκεια: 98 '
  • Νικόλας Ονέτι

Μια παρέα νεαρών φτάνουν στο εγκαταλελειμμένο αργεντίνικο θέρετρο Επεκουέν, που έχει καταστραφεί από μια πλημμύρα 30 χρόνια πριν, για να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ. Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν, όμως, δεν είναι μόνοι τους ανάμεσα στα ερείπια, τα οποία αρχίζουν να αποκαλύπτονται καθώς τα νερά αποτραβιούνται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.