Για Πάντα Κοντά σου

3

Η κοινωνική, οικογενειακή και ψυχολογική καθημερινότητα της βρετανικής εργατικής τάξης αποκαλύπτεται μέσα από μια ζυγισμένη συναισθηματικά ιστορία ενηλικίωσης και αποχαιρετισμού.

Gia_panta_konta_sou

Ιταλικής καταγωγής Βρετανός παραγωγός, ο ανιψιός του Λουκίνο Βισκόντι και υποψήφιος για Όσκαρ ("Άντρες με τα Όλα τους") Ουμπέρτο Παζολίνι έχει καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη για την αθλητική κωμωδία "Machan" (2008) και το ευαίσθητο δράμα "Ξεχασμένες Ζωές" (2013). Στο ύφος του τελευταίου, στο οποίο ένας μοναχικός υπάλληλος ασχολείται προσωπικά με όλους όσοι πεθαίνουν μόνοι, οργανώνοντας την κηδεία τους και αναζητώντας τους συγγενείς τους, επαναφέρει στο "Για Πάντα Κοντά σου" την ιδέα του θανάτου για να μιλήσει για την αξία του χρόνου που μας απομένει.
Ο Τζον είναι ένας 35χρονος χήρος, καθαριστής τζαμιών, ο οποίος διαγιγνώσκεται με ασθένεια που του αφήνει μονάχα λίγους μήνες ζωής. Χωρίς να αποκαλύψει τίποτα στον τρίχρονο γιο του, προσπαθεί να βρει την ιδανική οικογένεια για να τον υιοθετήσει. Καθώς συναντά τα υποψήφια ζευγάρια, η κοινωνική, οικογενειακή και ψυχολογική καθημερινότητα της βρετανικής εργατικής τάξης αποκαλύπτεται μέσα από μια ζυγισμένη συναισθηματικά ιστορία ενηλικίωσης και αποχαιρετισμού. Χωρίς εξάρσεις και πάντα σε χαμηλές σεναριακές νότες, τα πιο σκληρά διλήμματα δίνουν σιγά σιγά τη θέση τους στις πιο σοφές απαντήσεις.

Μ. Βρετανία, Ιταλία. 2020. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: ΔΑΝΑΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες

Για Πάντα Κοντά σου

Nowhere Special
3
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 96 '
  • Ουμπέρτο Παζολίνι

Ο Τζον είναι ένας 35χρονος χήρος, ο οποίος διαγιγνώσκεται με ασθένεια που του αφήνει μονάχα λίγους μήνες ζωής. Χωρίς να αποκαλύψει τίποτα στον τρίχρονο γιο του, προσπαθεί να βρει την ιδανική οικογένεια για να τον υιοθετήσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".