Για Πάντα Κοντά σου
3

Η κοινωνική, οικογενειακή και ψυχολογική καθημερινότητα της βρετανικής εργατικής τάξης αποκαλύπτεται μέσα από μια ζυγισμένη συναισθηματικά ιστορία ενηλικίωσης και αποχαιρετισμού.

Ιταλικής καταγωγής Βρετανός παραγωγός, ο ανιψιός του Λουκίνο Βισκόντι και υποψήφιος για Όσκαρ ("Άντρες με τα Όλα τους") Ουμπέρτο Παζολίνι έχει καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη για την αθλητική κωμωδία "Machan" (2008) και το ευαίσθητο δράμα "Ξεχασμένες Ζωές" (2013). Στο ύφος του τελευταίου, στο οποίο ένας μοναχικός υπάλληλος ασχολείται προσωπικά με όλους όσοι πεθαίνουν μόνοι, οργανώνοντας την κηδεία τους και αναζητώντας τους συγγενείς τους, επαναφέρει στο "Για Πάντα Κοντά σου" την ιδέα του θανάτου για να μιλήσει για την αξία του χρόνου που μας απομένει.
Ο Τζον είναι ένας 35χρονος χήρος, καθαριστής τζαμιών, ο οποίος διαγιγνώσκεται με ασθένεια που του αφήνει μονάχα λίγους μήνες ζωής. Χωρίς να αποκαλύψει τίποτα στον τρίχρονο γιο του, προσπαθεί να βρει την ιδανική οικογένεια για να τον υιοθετήσει. Καθώς συναντά τα υποψήφια ζευγάρια, η κοινωνική, οικογενειακή και ψυχολογική καθημερινότητα της βρετανικής εργατικής τάξης αποκαλύπτεται μέσα από μια ζυγισμένη συναισθηματικά ιστορία ενηλικίωσης και αποχαιρετισμού. Χωρίς εξάρσεις και πάντα σε χαμηλές σεναριακές νότες, τα πιο σκληρά διλήμματα δίνουν σιγά σιγά τη θέση τους στις πιο σοφές απαντήσεις.

Μ. Βρετανία, Ιταλία. 2020. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: ΔΑΝΑΟΣ

Για Πάντα Κοντά σου

Nowhere Special
3
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 96 '

Ο Τζον είναι ένας 35χρονος χήρος, ο οποίος διαγιγνώσκεται με ασθένεια που του αφήνει μονάχα λίγους μήνες ζωής. Χωρίς να αποκαλύψει τίποτα στον τρίχρονο γιο του, προσπαθεί να βρει την ιδανική οικογένεια για να τον υιοθετήσει.

Read Next

MORE FROM

Σινεμά