Dissolved

1,5

Σπονδυλωτό ψυχολογικό και ερωτικό δράμα, το οποίο προσπαθεί να αποτυπώσει ρεαλιστικά, αλλά με έντονα θεατρική δραματουργία, την αθέατη (πίσω από τις κλειστές πόρτες) δυναμική των σύγχρονων σχέσεων.

Dissolved

Θεατρικός σκηνοθέτης και έμπειρος μικρομηκάς ("Εθελοντές", "Θεατής"), ο Θοδωρής Βουρνάς προχωρά στο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του, μένοντας παράλληλα πιστός στη μικρή φόρμα. Το σπονδυλωτό "Dissolved" ενώνει τρεις ερωτικές ιστορίες οι οποίες εξελίσσονται σε διαφορετικές δεκαετίες (1990, 2010 και 2020), με κοινό σημείο την ασύμπτωτη από κάποια στιγμή και μετά πορεία των μελών κάθε ζευγαριού. Κρυμμένα μυστικά, αναπόφευκτες αποφάσεις ή γυρίσματα της τύχης θα απειλήσουν να πάρουν μακριά τον έναν από τον άλλον, σε ένα ψυχολογικό δράμα το οποίο προσπαθεί να αποτυπώσει ρεαλιστικά, αλλά με έντονα θεατρική δραματουργία, την αθέατη (πίσω από τις κλειστές πόρτες) δυναμική των σύγχρονων σχέσεων. 

Dissolved


Ο Βουρνάς κρατά τη δράση εντός των αστικών τειχών ενός διαμερίσματος και προσθέτει σασπένς στις συγκρούσεις των χαρακτήρων του, οι οποίοι περιγράφονται με νεύρο και μια σωματική φυσικότητα (χωρίς δυστυχώς οι πρωταγωνιστές να στέκονται όλοι στο ίδιο ερμηνευτικό επίπεδο). Το εγχείρημα έχει σκηνοθετικό ενδιαφέρον, παραμένει όμως διαλογικό και σεναριακά στατικό, επιλέγοντας μια προβλέψιμη και διεκπεραιωτικά "συγκολλητική" (τριπλή) κατάληξη.
 

Ελλάδα. 2021. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Dissolved

1,5
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 105 '
  • Θοδωρής Βουρνάς

Οι ιστορίες τριών ζευγαριών που εξελίσσονται σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες συγκλίνουν με έναν απρόβλεπτο τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το ελληνικό σινεμά από την αρχή στο Untold Φιλμ Φέστιβαλ

Η νέα κινηματογραφική διοργάνωση φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, συστήνοντας στους σινεφίλ εγχώρια φιλμ που… διέφυγαν από τα γραφεία διανομής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Η Χώρα του Θεού

Αιώνιο και εφήμερο συγκρούονται σε ένα μυστικιστικής ατμόσφαιρας, σιωπηλό και εικαστικά εντυπωσιακό χερτζογκικό έπος πάνω στην αυτοκαταστροφική ανθρώπινη ματαιοδοξία και το ακατάλυτο φυσικό μεγαλείο.

Joyland

Ξεπερνώντας τα μελοδραματικά προσκόμματα, η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα ακτινογραφεί διεισδυτικά την πατριαρχική ασιατική/ μουσουλμανική πραγματικότητα και τα ανίκητα κοινωνικά ταμπού της.

Νοσταλγία

Γκανγκστερικό δράμα με στιβαρή ματιά και παλιομοδίτικη κοψιά, το οποίο διαχειρίζεται με αφηγηματική σιγουριά μια προβλέψιμη ιστορία αναπόδραστου παρελθόντος και επώδυνης νοσταλγίας.

Εκτός Ελέγχου

Καθαρόαιμη περιπέτεια στον αυτόματο πιλότο, η οποία αποφεύγει τις υπερβολικές αναταράξεις, ακολουθώντας ένα συνετά προβλέψιμο μέχρι κεραίας σχέδιο πτήσης.

Μπελ: Ο Δράκος και η Πριγκίπισσα

Η πραγματικότητα των social media κριτικάρεται εύστοχα μέσα από μια μοντέρνα, anime διασκευή της "Πεντάμορφης και του Τέρατος" που δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε ανήλικους θεατές.

Πού μπορείτε να δείτε τις ταινίες που είναι υποψήφιες για Όσκαρ

Ένας αναλυτικός οδηγός για να προλάβετε να δείτε όλα τα φιλμ μέχρι την απονομή των 95ων βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας.