Οδηγός Cinema

Dissolved

1,5

Σπονδυλωτό ψυχολογικό και ερωτικό δράμα, το οποίο προσπαθεί να αποτυπώσει ρεαλιστικά, αλλά με έντονα θεατρική δραματουργία, την αθέατη (πίσω από τις κλειστές πόρτες) δυναμική των σύγχρονων σχέσεων.

Dissolved

Θεατρικός σκηνοθέτης και έμπειρος μικρομηκάς ("Εθελοντές", "Θεατής"), ο Θοδωρής Βουρνάς προχωρά στο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του, μένοντας παράλληλα πιστός στη μικρή φόρμα. Το σπονδυλωτό "Dissolved" ενώνει τρεις ερωτικές ιστορίες οι οποίες εξελίσσονται σε διαφορετικές δεκαετίες (1990, 2010 και 2020), με κοινό σημείο την ασύμπτωτη από κάποια στιγμή και μετά πορεία των μελών κάθε ζευγαριού. Κρυμμένα μυστικά, αναπόφευκτες αποφάσεις ή γυρίσματα της τύχης θα απειλήσουν να πάρουν μακριά τον έναν από τον άλλον, σε ένα ψυχολογικό δράμα το οποίο προσπαθεί να αποτυπώσει ρεαλιστικά, αλλά με έντονα θεατρική δραματουργία, την αθέατη (πίσω από τις κλειστές πόρτες) δυναμική των σύγχρονων σχέσεων. 

Dissolved


Ο Βουρνάς κρατά τη δράση εντός των αστικών τειχών ενός διαμερίσματος και προσθέτει σασπένς στις συγκρούσεις των χαρακτήρων του, οι οποίοι περιγράφονται με νεύρο και μια σωματική φυσικότητα (χωρίς δυστυχώς οι πρωταγωνιστές να στέκονται όλοι στο ίδιο ερμηνευτικό επίπεδο). Το εγχείρημα έχει σκηνοθετικό ενδιαφέρον, παραμένει όμως διαλογικό και σεναριακά στατικό, επιλέγοντας μια προβλέψιμη και διεκπεραιωτικά "συγκολλητική" (τριπλή) κατάληξη.
 

Ελλάδα. 2021. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Dissolved

1,5
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 105 '
  • Θοδωρής Βουρνάς

Οι ιστορίες τριών ζευγαριών που εξελίσσονται σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες συγκλίνουν με έναν απρόβλεπτο τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

To φεστιβάλ Κανών υποκλίθηκε στον Τομ Κρουζ

Με αφορμή το "Top Gun: Maverick", ο απόλυτος χολιγουντιανός σταρ προσγειώθηκε με πάταγο στην Κρουαζέτ, η οποία του παραδόθηκε ολοκληρωτικά για ένα ολόκληρο 24ωρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
20/05/2022

Μαγνητικά Πεδία

Ο Τζιμ Τζάρμους συνταξιδεύει με τον Σταύρο Τσιώλη σε ένα χειροποίητο, low budget road movie με προορισμό όλα τα ανέκφραστα συναισθήματα.

Νίτραμ

Βραβείο αντρικής ερμηνείας στις Κάνες για ένα ψυχολογικό θρίλερ υπόγειας έντασης και καλοσχεδιασμένου σασπένς.

Τα Κορδόνια

Ανατομία των περίπλοκων, αντιφατικών οικογενειακών δεσμών και συμβιβασμών, η οποία δεν μπορεί να συντάξει σωστά τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και ιδέες της.

Το Κοστούμι

Δραματικό θρίλερ δωματίου και διαδοχικών ανατροπών από τον οσκαρικό σεναριογράφο του "Παιχνιδιού της Μίμησης".

Νύχτα της Φωτιάς

Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας για μια λυρική και ταυτόχρονα σκληρά ρεαλιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία χειρίζεται με ευαίσθητη ειλικρίνεια τις ηρωίδες, τα συναισθήματα και τα κοινωνικοπολιτικά της σχόλια.

Άνοιξη σε Μια Μικρή Πόλη

Χαμένο για χρόνια κινέζικο δράμα ημιτονίων και καταπιεσμένων παθών, από τις σημαντικότερες στιγμές του μεταπολεμικού ασιατικού σινεμά.