Λούγκερ

1,5

Μια αδέξια προσπάθεια να στηθεί μια μεγαλοπρεπής saga παθών, δολοπλοκιών και μάχης για εξουσία η οποία να αντανακλά τη μεταπολεμική ελληνική πραγματικότητα.

Λούγκερ

Η αληθινή ιστορία ανόδου και πτώσης μιας κρητικής επιχειρηματικής οικογένειας εμπνέει τον Κώστα Χαραλάμπους («Δεμένη Κόκκινη Κλωστή») σε ένα δραματικό χρονικό το οποίο εξελίσσεται παράλληλα σε δυο χρόνους. Στις πασοκικές αρχές των 80s, όταν ο Κώστας Αγγελιδάκης βρίσκεται στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι και διηγείται σ’ έναν ασθενή του θαλάμου του την ιστορία της οικογένειάς του, και στα μετεμφυλιακά τέλη της δεκαετίας του ’50, όταν οι ορμώμενοι από την ορεινή Κρήτη Αγγελιδάκηδες ξεκίναγαν για να γίνουν μια παντοδύναμη πετρελαϊκή δυναστεία.

Λούγκερ - εικόνα 1

Πρόκειται για μια υπερβολικά φιλόδοξη, σκηνοθετικά προσηλωμένη, αλλά εντέλει αδέξια προσπάθεια να στηθεί μια μεγαλοπρεπής saga παθών, δολοπλοκιών και μάχης για εξουσία η οποία να αντανακλά τη μεταπολεμική ελληνική πραγματικότητα. Το κρητικό κομμάτι της ταινίας, όχι χωρίς γραφικότητες, είναι πιο συμπαγές κι ενδιαφέρον, με αυτό του πρόσφατου παρελθόντος να μοιάζει με επεισόδιο τηλεοπτικού σίριαλ. Όλες όμως οι ενδιαφέρουσες ιδέες τους αναπτύσσονται τηλεγραφικά, ενώ απλοποιήσεις, αφέλειες και η φανερή έλλειψη σεναριακής συνοχής δυναμιτίζουν τη δραματικότητα χαρακτήρων και καταστάσεων.

Ελλάδα. 2021. Διάρκεια: 127΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Λούγκερ

1,5
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 127 '
  • Κώστας Χαραλάμπους

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Κώστας Αγγελιδάκης βρίσκεται στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι και διηγείται σ’ έναν ασθενή του θαλάμου του την ιστορία της οικογένειάς του, η οποία, ορμώμενη από την ορεινή Κρήτη, έφτασε να γίνει μια παντοδύναμη πετρελαϊκή δυναστεία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.