Οδηγός Cinema

Λούγκερ
1,5

Μια αδέξια προσπάθεια να στηθεί μια μεγαλοπρεπής saga παθών, δολοπλοκιών και μάχης για εξουσία η οποία να αντανακλά τη μεταπολεμική ελληνική πραγματικότητα.

Λούγκερ

Η αληθινή ιστορία ανόδου και πτώσης μιας κρητικής επιχειρηματικής οικογένειας εμπνέει τον Κώστα Χαραλάμπους («Δεμένη Κόκκινη Κλωστή») σε ένα δραματικό χρονικό το οποίο εξελίσσεται παράλληλα σε δυο χρόνους. Στις πασοκικές αρχές των 80s, όταν ο Κώστας Αγγελιδάκης βρίσκεται στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι και διηγείται σ’ έναν ασθενή του θαλάμου του την ιστορία της οικογένειάς του, και στα μετεμφυλιακά τέλη της δεκαετίας του ’50, όταν οι ορμώμενοι από την ορεινή Κρήτη Αγγελιδάκηδες ξεκίναγαν για να γίνουν μια παντοδύναμη πετρελαϊκή δυναστεία.

Λούγκερ - εικόνα 1

Πρόκειται για μια υπερβολικά φιλόδοξη, σκηνοθετικά προσηλωμένη, αλλά εντέλει αδέξια προσπάθεια να στηθεί μια μεγαλοπρεπής saga παθών, δολοπλοκιών και μάχης για εξουσία η οποία να αντανακλά τη μεταπολεμική ελληνική πραγματικότητα. Το κρητικό κομμάτι της ταινίας, όχι χωρίς γραφικότητες, είναι πιο συμπαγές κι ενδιαφέρον, με αυτό του πρόσφατου παρελθόντος να μοιάζει με επεισόδιο τηλεοπτικού σίριαλ. Όλες όμως οι ενδιαφέρουσες ιδέες τους αναπτύσσονται τηλεγραφικά, ενώ απλοποιήσεις, αφέλειες και η φανερή έλλειψη σεναριακής συνοχής δυναμιτίζουν τη δραματικότητα χαρακτήρων και καταστάσεων.

Ελλάδα. 2021. Διάρκεια: 127΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Λούγκερ

1,5
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 127 '

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Κώστας Αγγελιδάκης βρίσκεται στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι και διηγείται σ’ έναν ασθενή του θαλάμου του την ιστορία της οικογένειάς του, η οποία, ορμώμενη από την ορεινή Κρήτη, έφτασε να γίνει μια παντοδύναμη πετρελαϊκή δυναστεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Θα δούμε στη χώρα μας την "Τραγωδία του Μάκβεθ";

Η καινούρια ταινία του Τζόελ Κοέν με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον πάει κατευθείαν για Όσκαρ, αλλά δεν έχει (ακόμα;) κινηματογραφική διανομή στην Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
14/01/2022

Πράκτορες 355

Κατασκοπική περιπέτεια της σειράς, η οποία αναβαθμίζεται ως (κοσμοπολίτικη) παραγωγή λόγω του θηλυκού all-star cast της.

Για Πάντα Κοντά σου

Η κοινωνική, οικογενειακή και ψυχολογική καθημερινότητα της βρετανικής εργατικής τάξης αποκαλύπτεται μέσα από μια ζυγισμένη συναισθηματικά ιστορία ενηλικίωσης και αποχαιρετισμού.

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Αδέξια προσπάθεια αποτύπωσης των ιδιαιτεροτήτων μιας καλλιτεχνικής περσόνας με τους δικούς της όρους (με "φασμπιντερικό" δηλαδή τρόπο).

Τι Βλέπουμε Όταν Κοιτάμε τον Ουρανό;

Οι λεπτομέρειες της καθημερινότητας γίνονται ποιητικοί πρωταγωνιστές σε ένα σύγχρονο ρομαντικό παραμύθι.

Σχέδιο Διάσωσης

Μια πολλά υποσχόμενη ιδέα αναπτύσσεται με φρεσκάδα, χάνει όμως σταδιακά τη δυναμική και το χιούμορ της, για να καταλήξει σε μια προκάτ διδακτική περιπέτεια για το προεφηβικό κοινό.

Ο "Spider-man" συνεχίζει να καταρρίπτει τα εισπρακτικά ρεκόρ

Αδέξιο ξεκίνημα για τις "Πράκτορες 355" στα αμερικανικά σινεμά, την ώρα που ο "Spider-man" σπάει τα κοντέρ.