Ο Γιώργος του Κέδρου

3

Μια νοσταλγική καρτ ποστάλ φτιαγμένη από τρυφερές αναμνήσεις, τα πρόσωπα αγαπημένων αγνώστων και όλα όσα δίνουν ουσία σε ένα αυθεντικό ταξίδι.

Ο Γιώργος του Κέδρου

Τα ομορφότερα ταξίδια είναι αυτά στα οποία ερωτεύεσαι ξαφνικά. Όχι απαραίτητα έναν άνθρωπο, αλλά έναν τόπο, με τον οποίο φαινομενικά δεν σε συνδέει τίποτα. Κάπως έτσι συνέβη και με τον ντοκιμαντερίστα Γιώργο Κολόζη («Το Πήδημα του Κατσαντώνη και ο Μπάρμπα Λάμπρος»), ο οποίος απέκτησε μια ιδιάζουσα σχέση με τη Δονούσα από τα ’70s έως το 2009 που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Οι εμπειρίες του, σε αυθεντικό φιλμ, καταγράφονται ως μια τρυφερή συρραφή συναισθημάτων και αγαπημένων προσώπων.

Ο γιος του Γιάννης πήρε τη σκυτάλη και συνέχισε τα ταξίδια όχι μόνο για να τελειώσει την ταινία, αλλά για να φτιάξει τις δικές του θύμησες. Κάπως έτσι, πλάθεται μια νοσταλγική καρτ ποστάλ με παραλήπτη τη Δονούσα αλλά και τους θεατές, που είναι αδύνατο να μείνουν ασυγκίνητοι.

Ελλάδα. 2020. Διάρκεια: 82΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Γιώργος του Κέδρου

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2020
  • Διάρκεια: 82 '
  • Γιάννης Κολόζης

Ο Γιώργος Κολόζης και ο γιος του Γιάννης αθροίζουν τις ταξιδιωτικές αναμνήσεις τους από τη Δονούσα φτιάχνοντας μια βιωματική ιστορία του νησιού από τη δεκαετία του ’70 έως σήμερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το ελληνικό σινεμά από την αρχή στο Untold Φιλμ Φέστιβαλ

Η νέα κινηματογραφική διοργάνωση φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, συστήνοντας στους σινεφίλ εγχώρια φιλμ που… διέφυγαν από τα γραφεία διανομής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Η Χώρα του Θεού

Αιώνιο και εφήμερο συγκρούονται σε ένα μυστικιστικής ατμόσφαιρας, σιωπηλό και εικαστικά εντυπωσιακό χερτζογκικό έπος πάνω στην αυτοκαταστροφική ανθρώπινη ματαιοδοξία και το ακατάλυτο φυσικό μεγαλείο.

Joyland

Ξεπερνώντας τα μελοδραματικά προσκόμματα, η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα ακτινογραφεί διεισδυτικά την πατριαρχική ασιατική/ μουσουλμανική πραγματικότητα και τα ανίκητα κοινωνικά ταμπού της.

Νοσταλγία

Γκανγκστερικό δράμα με στιβαρή ματιά και παλιομοδίτικη κοψιά, το οποίο διαχειρίζεται με αφηγηματική σιγουριά μια προβλέψιμη ιστορία αναπόδραστου παρελθόντος και επώδυνης νοσταλγίας.

Εκτός Ελέγχου

Καθαρόαιμη περιπέτεια στον αυτόματο πιλότο, η οποία αποφεύγει τις υπερβολικές αναταράξεις, ακολουθώντας ένα συνετά προβλέψιμο μέχρι κεραίας σχέδιο πτήσης.

Μπελ: Ο Δράκος και η Πριγκίπισσα

Η πραγματικότητα των social media κριτικάρεται εύστοχα μέσα από μια μοντέρνα, anime διασκευή της "Πεντάμορφης και του Τέρατος" που δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε ανήλικους θεατές.

Πού μπορείτε να δείτε τις ταινίες που είναι υποψήφιες για Όσκαρ

Ένας αναλυτικός οδηγός για να προλάβετε να δείτε όλα τα φιλμ μέχρι την απονομή των 95ων βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας.