Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή σου

1,5

Σινεφίλ σάτιρα η οποία ξεκινά με διάθεση και νεύρο, χάνοντας λάδια μετά από μερικές στροφές.

Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή σου

Από το «Αυτοί οι Τρελοί Τρελοί Παραγωγοί» και τον «Παίκτη» ως το «Πιάστε τον Κοντό» και την «Επιχείρηση: Argo», οι παραγωγοί της showbiz έχουν πρωταγωνιστήσει σε πολλές κλασικές αμερικανικές κωμωδίες. Σ’ αυτές θα ήθελε να προστεθεί και η τελευταία του Τζορτζ Γκάλο (σκηνοθέτης του «Κατασκοπεύοντας τη Μαμά» και σεναριογράφος του «Διώκτη του Μεσονυχτίου»), μια φιλότιμη, μα άσφαιρη τελικά σατιρική βολή στη χολιγουντιανή παράνοια της επιτυχίας με κάθε κόστος.

Η έμπνευσή της, η οποία έρχεται από το 1982 και το ομότιτλο, ξεχασμένο πια «Comeback Trail» του Χάρι Χούρβιτς, μοιάζει υποσχόμενη: ένας δευτεροκλασάτος, μα δαιμόνιος κινηματογραφικός παραγωγός που χρωστάει χρήματα στη μαφία αγκαζάρει έναν ξεπεσμένο πρώην σταρ του γουέστερν για την επόμενη ταινία του. Στόχος του να σκηνοθετήσει ένα θανατηφόρο ατύχημα στα γυρίσματα και να εισπράξει την ασφάλεια ζωής. Η σινεφίλ παρωδία ξεκινά με διάθεση και νεύρο, χάνοντας όμως λάδια μετά από μερικές μόλις στροφές. Αναπόφευκτα, δεν αργεί να ξεπέσει στην απλή φάρσα, όσο κι αν προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις οι κεφάτοι πρωταγωνιστές της.

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Γκάλο. Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Ζακ Μπραφ, Τόμι Λι Τζόουνς, Μόργκαν Φρίμαν. ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή σου

The Comeback Trail
1,5
  • Κωμωδία
  • 2020
  • Διάρκεια: 104 '
  • Τζορτζ Γκάλο

Ένας δευτεροκλασάτος, μα δαιμόνιος κινηματογραφικός παραγωγός που χρωστάει χρήματα στη μαφία αγκαζάρει έναν ξεπεσμένο πρώην σταρ του γουέστερν για την επόμενη ταινία του. Στόχος του να σκηνοθετήσει ένα θανατηφόρο ατύχημα στα γυρίσματα και να εισπράξει την ασφάλεια ζωής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.