Made in Italy

2

Λίαμ Νίσον και υιός μεταφέρουν κομμάτια της αληθινής τους ζωής σε ένα κινηματογραφικά ανώδυνο, καρτποσταλικό δράμα, γεμάτο χιουμοριστικές πινελιές και εύκολα συναισθηματικά τρικ.

Made in Italy

Αν και αρχικά οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι του σεναριακού και σκηνοθετικού ντεμπούτου του Βρετανού ηθοποιού Τζέιμς Ντ’ Άρσι («Cloud Atlas», «Δουνκέρκη») προορίζονταν για τους Μπιλ Νάι και Τζακ Λόουντεν, μοιάζουν αποκλειστικά γραμμένοι για τον Λίαμ Νίσον και τον 25χρονο γιο του Μάικλ Ρίτσαρντσον. Στο «Made in Italy» οι δυο τους υποδύονται ένα ζωγράφο και το γιο του, διευθυντή μιας λονδρέζικης γκαλερί που ανήκει στη γυναίκα του, οι οποίοι έχουν αποξενωθεί μεταξύ τους. Όταν όμως η σύζυγος του τελευταίου, με τον οποίο είναι στα πρόθυρα χωρισμού, αποφασίζει να πουλήσει την γκαλερί της, εκείνος θα κάνει τα πάντα για να την αγοράσει. Πείθει λοιπόν τον πατέρα του να ταξιδέψουν μαζί ως την Τοσκάνη για να επισκευάσουν το παρατημένο εξοχικό τους. Τον πρώτο τον συνδέουν βαθιές αναμνήσεις με τη γραφική βίλα, την οποία όμως ο δεύτερος θέλει εσπευσμένα να πουλήσει.

Οι καταπράσινοι ιταλικοί λόφοι γύρω από τη Φλωρεντία αποτελούν το ιδανικό καρτποσταλικό σκηνικό για να ξεχειλίσουν ρομαντικά και συμφιλιωτικά συναισθήματα, γεννώντας απρόσμενα φλερτ και φέρνοντας κοντά δύο γενιές που τις χωρίζει ένα τραυματικό παρελθόν. Όπως ακριβώς την οικογένεια Νίσον με τον ξαφνικό θάνατο της συζύγου του Λίαμ Νατάσα Ρίτσαρντσον το 2009. Έτσι, οι δύο –εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους– άντρες της ταινίας πρέπει να αφήσουν μια επώδυνη απώλεια πίσω τους και να χτίσουν τη σχέση τους από την αρχή, επικουρούμενοι απ’ όλο το ιταλικό φολκλόρ: χειροποίητα σπαγκέτι, απολαυστικά κόκκινα κρασιά, θερινό σινεμά στην πλατεία του χωριού, όμορφες Λατίνες και μεσογειακό ταμπεραμέντο, σε ένα κινηματογραφικά ανώδυνο δράμα γεμάτο χιουμοριστικές πινελιές και εύκολα συναισθηματικά τρικ.

Μ. Βρετανία, Ιταλία. 2020. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Made in Italy

2
  • Δραματική κομεντί
  • 2020
  • Διάρκεια: 98 '
  • Τζέιμς Ντ'Άρσι

Ένας ζωγράφος που έχει αποξενωθεί από το γιο του, διευθυντή μιας λονδρέζικης γκαλερί, ταξιδεύει μαζί του ως την Τοσκάνη για να επισκευάσουν το παρατημένο εξοχικό τους. Τον πρώτο τον συνδέουν βαθιές αναμνήσεις με τη γραφική βίλα, την οποία ο δεύτερος θέλει εσπευσμένα να πουλήσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.