Η Καλοσύνη των Ξένων

1,5

Χαμένη σε σχηματικούς χαρακτήρες και γλυκερά συναισθήματα, η Δανή Λόνε Σέρφιγκ παγιδεύεται σε ένα παλιομοδίτικα στημένο και βαρυφορτωμένο σεναριακά μελόδραμα, το οποίο δεν βρίσκει ποτέ τον σωστό αφηγηματικό τόνο.

Η Καλοσύνη των Ξένων

Παλιά δόξα του δανέζικου Δόγματος ’95, η Λόνε Σέρφιγκ («Ιταλικά για Αρχαρίους», «Ο Γουίλμπουρ δεν Θέλει τη Ζωή του») έκανε αγγλόφωνη καριέρα χάρη στην επιτυχία της οσκαρικής (τρεις υποψηφιότητες) «Μιας Κάποιας Εκπαίδευσης», δεν κατάφερε όμως ποτέ να ξεφύγει από τη χρυσή μετριότητα («Μία Ημέρα», «Η Καλύτερη Στιγμή τους»). Η γυρισμένη στην άλλη άκρη του Ατλαντικού «Καλοσύνη των Ξένων», ταινία έναρξης του περσινού Φεστιβάλ Βερολίνου, πιστοποιεί το δημιουργικό τέλμα της, καθώς τίποτα πρωτότυπο ή ενδιαφέρον δεν κρύβεται στις ιστορίες μιας χούφτας μοναχικών ανθρώπων που διασταυρώνονται σε ένα ρώσικο εστιατόριο της Νέας Υόρκης.

Μητέρες που θέλουν να ξεφύγουν από τον βίαιο σύζυγό τους, μετανάστες που αναζητούν την τύχη τους, κοινωνικά απροσάρμοστοι νεαροί και νοσοκόμες γεμάτες κοινωνική ευαισθησία συναγωνίζονται σε μιζέρια και αλληλοκατανόηση, αντιμετωπίζοντας (με επιτυχία) από κοινού την αστική αλλοτρίωση. Χαμένη ανάμεσα σ’ αυτούς τους σχηματικούς χαρακτήρες και τα γλυκερά συναισθήματά τους, η Δανή Λόνε Σέρφιγκ παγιδεύεται σε ένα παλιομοδίτικα στημένο και βαρυφορτωμένο σεναριακά μελόδραμα, το οποίο δεν βρίσκει ποτέ τον σωστό αφηγηματικό τόνο.

Δανία, Γαλλία, ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Καλοσύνη των Ξένων

The Kindness of Strangers
1,5
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 112 '
  • Λόνε Σέρφιγκ

Οι διαδρομές μιας χούφτας μοναχικών ανθρώπων διασταυρώνονται σε ένα ρώσικο εστιατόριο της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

4 σπουδαίες ταινίες για το Ολοκαύτωμα που δεν έχετε δει

Τιμούμε την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος βλέποντας ξανά φιλμ που απεικόνισαν με ανατριχιαστική ευστοχία το οδυνηρό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
27/01/2023

Ο σκηνοθέτης Χλίνουρ Πάλμασον στην επική "Χώρα του Θεού"

Συζητάμε με τον βραβευμένο Σκανδιναβό σκηνοθέτη ενός εκ των πιο εντυπωσιακών arthouse φιλμ των τελευταίων ετών, το οποίο αναπαριστά τη μαγευτική και απάτητη Ισλανδία του 19ου αιώνα.

Το ελληνικό σινεμά από την αρχή στο Untold Φιλμ Φέστιβαλ

Η νέα κινηματογραφική διοργάνωση φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, συστήνοντας στους σινεφίλ εγχώρια φιλμ που… διέφυγαν από τα γραφεία διανομής.

Η Χώρα του Θεού

Αιώνιο και εφήμερο συγκρούονται σε ένα μυστικιστικής ατμόσφαιρας, σιωπηλό και εικαστικά εντυπωσιακό χερτζογκικό έπος πάνω στην αυτοκαταστροφική ανθρώπινη ματαιοδοξία και το ακατάλυτο φυσικό μεγαλείο.

Joyland

Ξεπερνώντας τα μελοδραματικά προσκόμματα, η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα ακτινογραφεί διεισδυτικά την πατριαρχική ασιατική/ μουσουλμανική πραγματικότητα και τα ανίκητα κοινωνικά ταμπού της.

Νοσταλγία

Γκανγκστερικό δράμα με στιβαρή ματιά και παλιομοδίτικη κοψιά, το οποίο διαχειρίζεται με αφηγηματική σιγουριά μια προβλέψιμη ιστορία αναπόδραστου παρελθόντος και επώδυνης νοσταλγίας.

Εκτός Ελέγχου

Καθαρόαιμη περιπέτεια στον αυτόματο πιλότο, η οποία αποφεύγει τις υπερβολικές αναταράξεις, ακολουθώντας ένα συνετά προβλέψιμο μέχρι κεραίας σχέδιο πτήσης.