Μη με Λες Κύριο

3

Η ιστορία της Σταχτοπούτας μεταγράφεται με κινηματογραφική λογική και ευαισθησία στη σύγχρονη Βομβάη. Χαμηλοί τόνοι, τρυφερές λεπτομέρειες και ένα εύστοχο, συγκινητικό σχόλιο για τη θέση της γυναίκας στην ινδική (κι όχι μόνο) πραγματικότητα.

Μη με Λες Κύριο

Υστερα από ένα εύστοχα χιουμοριστικό ντοκιμαντέρ («What’s Love Got to Do With It?») πάνω στους προκαθορισμένους γάμους στην Ινδία, η Ροΐνα Γκέρα θίγει και πάλι ζητήματα που άπτονται των καστών, των φύλων και των τάξεων στην πατρίδα της, αυτήν τη φορά μέσα από μια μυθοπλαστική ιστορία: Η Ράτνα, νεαρή χήρα από την επαρχία, εργάζεται ως οικιακή βοηθός στο σπίτι του Ασουίν, γόνου πλούσιας οικογένειας του οποίου ο γάμος ακυρώνεται την τελευταία στιγμή. Με το πέρασμα του χρόνου οι δυο τους θα έρθουν κοντά, αλλά οι αγεφύρωτες ταξικές διαφορές τους τους εμποδίζουν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Η ιστορία της Σταχτοπούτας, διανθισμένη με μερικές εύστοχες ανατροπές, μεταγράφεται με κινηματογραφική λογική και ευαισθησία στη σύγχρονη Βομβάη. Χαμηλοί τόνοι, τρυφερές λεπτομέρειες (οι πολλαπλές σχέσεις εξουσίας, η αντιστικτική σχέση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων) και ένα εύστοχο, συγκινητικό σχόλιο για τη θέση της γυναίκας στην ινδική (κι όχι μόνο) πραγματικότητα. Συμμετοχή στην Εβδομάδα Κριτικής των Κανών και πλήθος φεστιβαλικών βραβείων κοινού.

Ινδία, Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Μη με Λες Κύριο

Sir
3
  • Δραματική κομεντί
  • 2018
  • Διάρκεια: 99 '
  • Ροΐνα Γκέρα

Η Ράτνα, νεαρή χήρα από την επαρχία, εργάζεται ως οικιακή βοηθός στο σπίτι του Ασουίν, γόνου πλούσιας οικογένειας του οποίου ο γάμος ακυρώνεται την τελευταία στιγμή. Με το πέρασμα του χρόνου οι δυο τους θα έρθουν κοντά, αλλά οι αγεφύρωτες ταξικές διαφορές τους τους εμποδίζουν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τρόμος και love story στο trailer του "Bones and All" του Λούκα Γκουαντανίνο

Εν αναμονή της πρεμιέρας της νέας ταινίας του Λούκα Γκουαντανίνο στο 79ο Φεστιβάλ της Βενετίας, παίρνουμε μια πρώτη "γεύση" με το trailer που κυκλοφόρησε.

11/08/2022

79ο Φεστιβάλ Βενετίας: Με βαριά ονόματα κι οσκαρικό αέρα

Εξασφαλίζοντας μερικές από τις πλέον αναμενόμενες πρεμιέρες της επόμενης σεζόν, η φετινή κινηματογραφική Μπιενάλε σηκώνει αυλαία στις 31/8 με το "White Noise" του Νόα Μπάουμπακ. Το "α" θα είναι εκεί με διαρκείς ανταποκρίσεις.

Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι

Ρομαντικό δράμα – συνταγή, γεμάτο γραφικούς χαρακτήρες και γλυκόπικρα συναισθήματα που θυμίζουν λογοτεχνικό μπεστ σέλερ ευρείας κατανάλωσης, βασίζονται όμως σε ιδέα του γνωστού σκηνοθέτη Ετόρε Σκόλα.

Περιμένοντας τον Μποτζάνγκλς

Τολμηρή, μα άνιση μείξη κωμωδίας καταστάσεων, κοινωνικής σάτιρας και συγκινητικού μελοδράματος, η οποία μένει υπερβολικά πιστή στο μυθιστορηματικό πρώτο υλικό της.

Ο Αντικαταστάτης

Αστυνομικό θρίλερ με τολμηρά καταγγελτική διάθεση. Αφηγηματικά ακατέργαστο όμως, δυσκολεύεται εξ αρχής να κάνει την ίντριγκά του πραγματικά ενδιαφέρουσα.

SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός

"Die Hard" ιδέα από τα Lidl κι από βιβλίο πολεμοχαρή Βρετανού κομάντο με σινε-διεκπεραίωση στον αυτόματο πιλότο.

Μπαραβέντο

Η πρώτη ταινία του δημιουργού τού cinema novo είναι μια εικαστικά ενδιαφέρουσα, στρατευμένη όσο και φολκλορική κοινωνική διαμαρτυρία η οποία χρωστά τη γοητεία της στην απελευθερωτική ποίηση των εικόνων της.