Οι Σκανταλιάρηδες

2

Πιστή και ανώδυνη εκτέλεση της ανήλικης συνταγής «γέλιο, δράση και θετικά μηνύματα» από τον Γερμανό σκηνοθέτη του «Οι Φύλακες του Χρυσού Αυγού».

Οι Σκανταλιάρηδες

Σύμφωνα με έναν γερμανικό μύθο τα σκανταλιάρικα «ξωτικά της Κολονίας» ήταν μικροσκοπικά πλάσματα που βοηθούσαν τους τεχνίτες κρυφά τη νύχτα. Μέχρι που εκδιώχθηκαν από την κακόβουλη σύζυγο ενός ράφτη και κατέφυγαν στις μυστικές υπόγειες κατοικίες τους. Έπειτα από δύο αιώνες απομόνωσης όμως, η ζωηρούλα Έλφι σκαρφαλώνει στην επιφάνεια της Γης μαζί με δύο φίλους της, πιάνει φιλίες με τον ζαχαροπλάστη Θίο και μπλέκεται σε μια σειρά περιπετειών που θα διδάξει και στις δύο πλευρές, Σκανταλιάρηδες και ανθρώπους, το ομαδικό πνεύμα και την αποδοχή του Άλλου. Ιδέες που βρίσκει κάποιος σε κάθε σύγχρονο animation, με τον Γερμανό Ούτε φον Μίντσοου-Πολ («Οι Φύλακες του Χρυσού Αυγού») να ακολουθεί πιστά και ανώδυνα την ανήλικη συνταγή γέλιου, δράσης και θετικών μηνυμάτων.

Γερμανία. 2019. Διάρκεια: 76΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Σκανταλιάρηδες

Die Heinzels / The Elfkins
2
  • Animation
  • 2019
  • Διάρκεια: 76 '
  • Ούτε φον Μίνχαου - Πολ

Εδώ και 200 χρόνια οι Σκανταλιάρηδες, μικροσκοπικά ξωτικά που βοηθούσαν κρυφά τους ανθρώπους, κρύβονται μακριά τους σε μυστικές υπόγειες κατοικίες. Μία μέρα, όμως, η ζωηρούλα Έλφι αποφασίζει να αψηφήσει τους περιορισμούς και με δύο φίλους της σκαρφαλώνει στην επιφάνεια της γης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.