Οι Σκανταλιάρηδες

2

Πιστή και ανώδυνη εκτέλεση της ανήλικης συνταγής «γέλιο, δράση και θετικά μηνύματα» από τον Γερμανό σκηνοθέτη του «Οι Φύλακες του Χρυσού Αυγού».

Οι Σκανταλιάρηδες

Σύμφωνα με έναν γερμανικό μύθο τα σκανταλιάρικα «ξωτικά της Κολονίας» ήταν μικροσκοπικά πλάσματα που βοηθούσαν τους τεχνίτες κρυφά τη νύχτα. Μέχρι που εκδιώχθηκαν από την κακόβουλη σύζυγο ενός ράφτη και κατέφυγαν στις μυστικές υπόγειες κατοικίες τους. Έπειτα από δύο αιώνες απομόνωσης όμως, η ζωηρούλα Έλφι σκαρφαλώνει στην επιφάνεια της Γης μαζί με δύο φίλους της, πιάνει φιλίες με τον ζαχαροπλάστη Θίο και μπλέκεται σε μια σειρά περιπετειών που θα διδάξει και στις δύο πλευρές, Σκανταλιάρηδες και ανθρώπους, το ομαδικό πνεύμα και την αποδοχή του Άλλου. Ιδέες που βρίσκει κάποιος σε κάθε σύγχρονο animation, με τον Γερμανό Ούτε φον Μίντσοου-Πολ («Οι Φύλακες του Χρυσού Αυγού») να ακολουθεί πιστά και ανώδυνα την ανήλικη συνταγή γέλιου, δράσης και θετικών μηνυμάτων.

Γερμανία. 2019. Διάρκεια: 76΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Σκανταλιάρηδες

Die Heinzels / The Elfkins
2
  • Animation
  • 2019
  • Διάρκεια: 76 '
  • Ούτε φον Μίνχαου - Πολ

Εδώ και 200 χρόνια οι Σκανταλιάρηδες, μικροσκοπικά ξωτικά που βοηθούσαν κρυφά τους ανθρώπους, κρύβονται μακριά τους σε μυστικές υπόγειες κατοικίες. Μία μέρα, όμως, η ζωηρούλα Έλφι αποφασίζει να αψηφήσει τους περιορισμούς και με δύο φίλους της σκαρφαλώνει στην επιφάνεια της γης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι 5 καλύτερες ταινίες του Ακίρα Κουροσάβα

Επιλέγουμε τα πέντε αριστουργήματα του αξεπέραστου Ιάπωνα σκηνοθέτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
23/03/2023

Ένα φεμινιστικό ντοκιμαντέρ και το "Άκουσέ με" στο ΚΠΙΣΝ

Το νέο φιλμ της Μαρίας Ντούζα αλλά και μια επίκαιρη ταινία τεκμηρίωσης του HBO προβάλλονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ WOW - Women of the World Festival.

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.