Μέχρι τη Θάλασσα

3

Αγωνία, απογοήτευση και ελπίδα συναντιούνται σε ένα νοσοκομειακό θάλαμο, με το φακό του Γκαστίν να μετατρέπει τα ιατρικά περιστατικά του σε ευαίσθητα, συγκινητικά ανθρώπινα δράματα.

Μέχρι τη Θάλασσα

Ντοκιμαντερίστας που αναζητά τα θέματά του μέσα στη νεοελληνική καθημερινότητα (των δικαστηρίων στο «Θέμις», των εκλογών στο «Δημοκρατία, ο Δρόμος του Σταυρού»), ο Ελληνογάλλος Μάρκος Γκαστίν βρέθηκε μπροστά σε μερικές συναρπαστικές ιστορίες, όταν πριν από χρόνια έμεινε κλινήρης επί δύο μήνες σε δωμάτιο του ΚΑΤ.

Επιστρέφοντας εκεί, ακολουθεί με την κάμερά του μια χούφτα ασθενείς που νοσηλεύονται ύστερα από σοβαρά ατυχήματα στην κλινική αποκατάστασης του ίδιου νοσοκομείου και προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Αγωνία, απογοήτευση κι ελπίδα συναντιούνται σε ένα θάλαμο νοσηλείας, με τον διακριτικό και αόρατο ως κινηματογραφική παρουσία Γκαστίν να μετατρέπει τα ιατρικά περιστατικά του σε ευαίσθητα, συγκινητικά ανθρώπινα δράματα πάνω στην αποδοχή όλων όσα μας επιφυλάσσει μια καθ’ όλα απρόβλεπτη πραγματικότητα.

Ελλάδα. 2019. Διάρκεια: 112΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Μέχρι τη Θάλασσα

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2019
  • Διάρκεια: 112 '
  • Μαρκ Γκαστίν

Ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται, μετά από σοβαρά ατυχήματα, στην κλινική Φυσικής Αποκατάστασης του ΚΑΤ προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Αγγελική Παπούλια μέλος σε κριτική επιτροπή της Μπερλινάλε

Η διακεκριμένη ηθοποιός πρόκειται να συναποφασίσει τους νικητές του διαγωνιστικού τμήματος Encounters στο 73ο Φεστιβάλ Βερολίνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
01/02/2023

Ο σύγχρονος ιαπωνικός κινηματογράφος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου επιστρέφει στην Αθήνα με τέσσερις ταινίες που προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος συνομιλεί με το Νίκο Παναγιωτόπουλο για το σινεμά αποκλειστικά στο "α"

Προ-δημοσίευση ενός αποσπάσματος του ντοκιμαντέρ και βιβλίου γύρω από μια μέχρι πρότινος άγνωστη συζήτηση ανάμεσα στους δύο σπουδαίους σκηνοθέτες.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η New Star απαντά

Ο υπεύθυνος της εταιρίας Βελισσάριος Κοσσυβάκης, απαντά στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Ελληνικό box office: Με οδηγό τον Μπρένταν Φρέιζερ

Η "Φάλαινα" συνεχίζει να συγκινεί, το σίκουελ του "Avatar" να εντυπωσιάζει και τα πρώτα σημάδια επιστροφής των θεατών στις αίθουσες να αχνοφαίνονται στον ορίζοντα.

Εκδήλωση αφιερωμένη στα φιλμ του Άλφρεντ Χίτσκοκ

Στην εκδήλωση θα προβληθούν σκηνές από ταινίες του Χίτσκοκ και πάνω σε αυτές θα γίνει συζήτηση για τον σκηνοθέτη και το έργο του.

Μια αποκλειστική ματιά στην υποψήφια για Όσκαρ "Αυτοκρατορία του Φωτός" (βίντεο)

Το "α" εξασφάλισε για τους αναγνώστες του ένα featurette της νέας ταινίας του Σαμ Μέντες ("Skyfall", "1917") που διεκδικεί Όσκαρ διεύθυνσης φωτογραφίας.