Μέχρι τη Θάλασσα

3

Αγωνία, απογοήτευση και ελπίδα συναντιούνται σε ένα νοσοκομειακό θάλαμο, με το φακό του Γκαστίν να μετατρέπει τα ιατρικά περιστατικά του σε ευαίσθητα, συγκινητικά ανθρώπινα δράματα.

Μέχρι τη Θάλασσα

Ντοκιμαντερίστας που αναζητά τα θέματά του μέσα στη νεοελληνική καθημερινότητα (των δικαστηρίων στο «Θέμις», των εκλογών στο «Δημοκρατία, ο Δρόμος του Σταυρού»), ο Ελληνογάλλος Μάρκος Γκαστίν βρέθηκε μπροστά σε μερικές συναρπαστικές ιστορίες, όταν πριν από χρόνια έμεινε κλινήρης επί δύο μήνες σε δωμάτιο του ΚΑΤ.

Επιστρέφοντας εκεί, ακολουθεί με την κάμερά του μια χούφτα ασθενείς που νοσηλεύονται ύστερα από σοβαρά ατυχήματα στην κλινική αποκατάστασης του ίδιου νοσοκομείου και προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Αγωνία, απογοήτευση κι ελπίδα συναντιούνται σε ένα θάλαμο νοσηλείας, με τον διακριτικό και αόρατο ως κινηματογραφική παρουσία Γκαστίν να μετατρέπει τα ιατρικά περιστατικά του σε ευαίσθητα, συγκινητικά ανθρώπινα δράματα πάνω στην αποδοχή όλων όσα μας επιφυλάσσει μια καθ’ όλα απρόβλεπτη πραγματικότητα.

Ελλάδα. 2019. Διάρκεια: 112΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Μέχρι τη Θάλασσα

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2019
  • Διάρκεια: 112 '
  • Μαρκ Γκαστίν

Ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται, μετά από σοβαρά ατυχήματα, στην κλινική Φυσικής Αποκατάστασης του ΚΑΤ προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.