Οδηγός Cinema

Μέχρι τη Θάλασσα

Αγωνία, απογοήτευση και ελπίδα συναντιούνται σε ένα νοσοκομειακό θάλαμο, με το φακό του Γκαστίν να μετατρέπει τα ιατρικά περιστατικά του σε ευαίσθητα, συγκινητικά ανθρώπινα δράματα.

Μέχρι τη Θάλασσα

Ντοκιμαντερίστας που αναζητά τα θέματά του μέσα στη νεοελληνική καθημερινότητα (των δικαστηρίων στο «Θέμις», των εκλογών στο «Δημοκρατία, ο Δρόμος του Σταυρού»), ο Ελληνογάλλος Μάρκος Γκαστίν βρέθηκε μπροστά σε μερικές συναρπαστικές ιστορίες, όταν πριν από χρόνια έμεινε κλινήρης επί δύο μήνες σε δωμάτιο του ΚΑΤ.

Επιστρέφοντας εκεί, ακολουθεί με την κάμερά του μια χούφτα ασθενείς που νοσηλεύονται ύστερα από σοβαρά ατυχήματα στην κλινική αποκατάστασης του ίδιου νοσοκομείου και προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Αγωνία, απογοήτευση κι ελπίδα συναντιούνται σε ένα θάλαμο νοσηλείας, με τον διακριτικό και αόρατο ως κινηματογραφική παρουσία Γκαστίν να μετατρέπει τα ιατρικά περιστατικά του σε ευαίσθητα, συγκινητικά ανθρώπινα δράματα πάνω στην αποδοχή όλων όσα μας επιφυλάσσει μια καθ’ όλα απρόβλεπτη πραγματικότητα.

Ελλάδα. 2019. Διάρκεια: 112΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Μέχρι τη Θάλασσα

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2019
  • Διάρκεια: 112 '

Ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται, μετά από σοβαρά ατυχήματα, στην κλινική Φυσικής Αποκατάστασης του ΚΑΤ προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γάζα, Αγάπη μου

Γλυκιά, ρεαλιστική και αισιόδοξη δραμεντί… επιβίωσης, στην οποία η ανθρώπινη επικοινωνία βρίσκει με αβίαστο χιούμορ απαντήσεις σε κάθε σκληρό ερώτημα που της βάζει η πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
20/01/2022

Σκηνές Από Ένα Γάμο

Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας για την κινηματογραφική εκδοχή μιας τηλεοπτικής μίνι σειράς, στην οποία ο Μπέργκμαν αποδομεί επώδυνα την κοινωνική αυταπάτη του "ευτυχισμένου γάμου".

Έρημη Χώρα

Ελεγειακό τέμπο, στεγνή, λιτή αφήγηση, αίσθηση υπαρξιακού θρίλερ: με το μελαγχολικά μεγαλόπρεπο στιλ ενός Μπέλα Ταρ, ο πρωτοεμφανιζόμενος Μπαχραμί αποχαιρετά πικρά έναν ολόκληρο τρόπο ζωής που συμπαρασύρει ανθρώπους, ελπίδες και αξίες.

Latin Noir

Τηλεοπτικής λογικής, διεξοδική και εμπεριστατωμένη (ιστορικά και πολιτικοκοινωνικά) λογοτεχνική ανάλυση του σύγχρονου αστυνομικού μυθιστορήματος της Νότιας Αμερικής.

"Scream" εναντίον "Spider-man". Τι είδαν οι Αμερικανοί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο;

Μετά από ένα μήνα στην κορυφή του box office, το "Spider-man: No Way Home" υποκλίθηκε στην αιματοβαμμένη επιστροφή του Ghostface.

Το "Scream" τρόμαξε για τα καλά τους Έλληνες θεατές

Με 20.697 εισιτήρια το προηγούμενο τετραήμερο (13-16/1) το πολυαναμενόμενο τρομο-σίκουελ ξεπέρασε τον άτρωτο μέχρι τώρα "Spider-man".

Θα δούμε στη χώρα μας την "Τραγωδία του Μάκβεθ";

Η καινούρια ταινία του Τζόελ Κοέν με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον πάει κατευθείαν για Όσκαρ, αλλά δεν έχει (ακόμα;) κινηματογραφική διανομή στην Ελλάδα.