Η Εικόνα που Έχασες

3

Συλλογικές και προσωπικές μνήμες συνδέονται απολύτως κινηματογραφικά σε ένα εξομολογητικό όσο και ιστορικά ενδιαφέρον χρονικό.

Η Εικόνα που Έχασες

Η μικρή προσωπική ιστορία και τα σπουδαία ιστορικά γεγονότα. Ο Ιρλανδός σκηνοθέτης Ντόναλ Φόρμαν προσπαθεί να τα συνδέσει μέσω του νεκρού πλέον και επί χρόνια αποξενωμένου πατέρα του Άρθουρ ΜακΚεγκ. Γεννημένος στο Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, ο τελευταίος έφτασε στην Ιρλανδία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70 και από τότε άρχισε να σκηνοθετεί κινηματογραφικά και τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ με θέμα τον αγώνα της κατεχόμενης χώρας για ανεξαρτησία.

Ο γιος του Ντόναλ επιστρέφει στη φιλμογραφία του και, μέσα από ταινίες, συνεντεύξεις, γράμματα ή φωτογραφίες του, επιχειρεί να συνδεθεί με το άγνωστο οικογενειακό παρελθόν, άρρηκτα συνυφασμένο με αυτό της πατρίδας του. Το καταφέρνει χωρίς συναισθηματισμούς και με μια ειλικρινή όσο και συγκινητική εξομολογητική διάθεση, πρόθυμος να αντιμετωπίσει την (επώδυνη) αλήθεια πίσω από τις εικόνες.
Ιρλανδία, ΗΠΑ, Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 73΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Εικόνα που Έχασες

The Image you Missed
3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2018
  • Διάρκεια: 74 '
  • Ντόναλ Φόρμαν

Ο Ιρλανδός σκηνοθέτης Ντόναλ Φόρμαν προσπαθεί να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για τον νεκρό πλέον, επί χρόνια αποξενωμένο πατέρα του. Πρόκειται για τον Αμερικανό ντοκιμαντερίστα Άρθουρ ΜακΚεγκ, ο οποίος αφιέρωσε όλη τη φιλμογραφία του στον αγώνα της κατεχόμενης Ιρλανδίας για ανεξαρτησία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η Carousel Films απαντά

Ο υπεύθυνος της εταιρίας Βασίλης Κωνσταντόπουλος, απαντά στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς & ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/01/2023

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 2/2

Επιστροφή στο γαλατικό χωριό, ένα ανατρεπτικό θρίλερ από τον Μ. Νάιτ Σιάμαλαν και ένα υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η One from the Heart απαντά

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας Λευτέρης Αδαμίδης και Σοφία Αγγελίδου, απαντούν στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Ψηφίστε την καλύτερη ταινία του 2022 και κερδίστε 131 σινεφίλ δώρα!

Αναδείξτε τα κορυφαία φιλμ της χρονιάς και διεκδικήστε συλλεκτικά κινηματογραφικά δώρα.

Ένα must αφιέρωμα στον αιρετικό σκηνοθέτη Καβν ντε λα Κρουζ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται όλες οι ταινίες του δημιουργού από τις Φιλιππίνες ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα.

4 σπουδαίες ταινίες για το Ολοκαύτωμα που δεν έχετε δει

Τιμούμε την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος βλέποντας ξανά φιλμ που απεικόνισαν με ανατριχιαστική ευστοχία το οδυνηρό γεγονός.

Ο σκηνοθέτης Χλίνουρ Πάλμασον στην επική "Χώρα του Θεού"

Συζητάμε με τον βραβευμένο Σκανδιναβό σκηνοθέτη ενός εκ των πιο εντυπωσιακών arthouse φιλμ των τελευταίων ετών, το οποίο αναπαριστά τη μαγευτική και απάτητη Ισλανδία του 19ου αιώνα.