Για Χωρίς Λόγους

3

Κινηματογραφική καταγραφή μιας θαρραλέας, πρωτότυπης εξομολόγησης, η οποία ξεδιπλώνεται σαν αυτοκαταστροφική περιπέτεια ψυχής.

Για Χωρίς Λόγους

Με φιλμογραφία πολλών ιστορικών («Άλλος Δρόμος δεν Υπήρχε») και ανθρωποκεντρικών («Μεταξά: Ακούγοντας τον Χρόνο», «Ολυμπία») ντοκιμαντέρ, ο Σταύρος Ψυλλάκης φέρνει τώρα μπροστά στην κάμερά του τον πρόσφατα εκλιπόντα συγγραφέα και μουσικό Γιώργο Μανιάτη (1939-2018).

Μια ιδιαίτερη και ακατάτακτη περίπτωση στοχαστή, με μυθιστορηματική ζωή και αρχαιοελληνική παιδεία, ο οποίος διηγείται με αφοπλιστική ειλικρίνεια στο φακό τις προσωπικές περιπέτειές του, από τη θητεία του στη Λεγεώνα των Ξένων μέχρι την ενασχόλησή του με το ρεμπέτικο και τον εθισμό του στο αλκοόλ, υπερασπιζόμενος ταυτόχρονα τις αντισυμβατικές κοινωνικές και φιλοσοφικές ιδέες του. Αρχειακό υλικό συμπληρώνει και στακάτο μοντάζ ζωηρεύει τη γλαφυρή αφήγηση, κινηματογραφική καταγραφή μιας θαρραλέας, πρωτότυπης εξομολόγησης, η οποία ξεδιπλώνεται σαν αδιάκοπο πάθος για «γεμάτη» ζωή και σαν αυτοκαταστροφική περιπέτεια ψυχής.

Ελλάδα. 2019. Διάρκεια: 102΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Για Χωρίς Λόγους, Συναντήσεις με τον Γιώργο Μανιάτη

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2019
  • Διάρκεια: 102 '
  • Σταύρος Ψυλλάκης

Ο συγγραφέας, στοχαστής και μουσικός Γιώργος Μανιάτης (1939-2018) αφηγείται τη μυθιστορηματική ζωή του, από τη Λεγεώνα των Ξένων στον εθισμό του στο αλκοόλ, υπερασπιζόμενος τις αντισυμβατικές κοινωνικές και φιλοσοφικές ιδέες του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.