Diary of a Lost Girl

3,5

Βαρύ μελόδραμα, το οποίο, αν και πιο χοντροκομμένο από το εξπρεσιονιστικό «Κουτί της Πανδώρας», διαθέτει την ίδια οξεία κοινωνική κριτική διάθεση, ενώ η Λουίζ Μπρουκς εντυπωσιάζει ακόμη και σήμερα με τη λιτή, απόλυτα κινηματογραφική για την εποχή της ερμηνεία.

Diary of a Lost Girl

Γυρισμένο την ίδια χρονιά με το διάσημο «Κουτί της Πανδώρας», το «Diary of a Lost Girl» είναι η δεύτερη από τις συνολικά τρεις ταινίες τις οποίες γύρισε η Λουίζ Μπρουκς στην Ευρώπη. Σε αντίθεση με τον femme fatale ρόλο της αμοραλίστριας Λούλου, εδώ η Αμερικανίδα ηθοποιός ερμηνεύει μια αθώα αλλά θεληματική νεαρή, η οποία, αφού μείνει έγκυος από έναν άντρα τον οποίο αρνείται να παντρευτεί, κλείνεται σε ένα αυστηρό οικοτροφείο, ενώ το παιδί της δίνεται για υιοθεσία.

Βαρύ μελόδραμα, το «Diary…» είναι πιο χοντροκομμένο από το εξπρεσιονιστικό «Κουτί της Πανδώρας», αλλά ο Παμπστ διατηρεί την ίδια βιτριολική κριτική διάθεση απέναντι στα σάπια ήθη της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, ενώ η Μπρουκς εντυπωσιάζει ακόμη και σήμερα με τη λιτή, απόλυτα κινηματογραφική για την εποχή της ερμηνεία.

Α/Μ. Γερμανία. 1929. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Diary of a Lost Girl

Tagebuch einer Verlorenen
3,5
  • Δραματική
  • 1930
  • Διάρκεια: 104 '
  • Γκέοργκ Βίλχελμ Παμπστ

Αφού μένει έγκυος από έναν άντρα τον οποίο αρνείται να παντρευτεί, η Θίμιαν κλείνεται σε ένα αυστηρό οικοτροφείο, ενώ το παιδί της δίνεται για υιοθεσία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.