Καζανόβα, η Τελευταία Αγάπη

2

Ελάχιστα ερωτική, βαρύγδουπη, αλλά με μια ταιριαστά μελαγχολική ερμηνεία από τον Βενσάν Λιντόν.

Καζανόβα, η Τελευταία Αγάπη

Η ανθρώπινη επιθυμία και οι τρόποι έκφρασής της μέσα από απρόοπτες διαδρομές απασχολούν σταθερά το έργο του Μπενουά Ζακό («Η Σχολή της Σάρκας», «Αντίο Βασίλισσα»), ενός σκηνοθέτη ο οποίος τις περισσότερες φορές παγιδεύεται σε μια φιλολογική κι εγκεφαλική κινηματογραφική προσέγγιση ιδεών με ενδιαφέρον. Όπως του τελευταίου έρωτα του Τζιάκομο Καζανόβα, βασισμένου σε ένα περιστατικό που ο ίδιος καταγράφει στα απομνημονεύματά του. Συναντάμε λοιπόν τον Ιταλό διάσημο εραστή το 1793 στη Βοημία να εξομολογείται, στο τέλος της ζωής του, όλα όσα έζησε πριν από καιρό στο Λονδίνο, όπου συνάντησε τη νεαρή πόρνη Μαριάν ντε Σαρπιγιόν.

Γοητευμένος από μια γυναίκα που αρνείται να του δοθεί, μια και η ίδια του λέει πως θα την κερδίσει μόνον όταν... σταματήσει να την ποθεί, ο μεγάλος κατακτητής αποδεικνύεται κατακτημένος με τον πιο παράδοξο τρόπο. Και τον πλέον γαλλικό συνάμα, καθώς η πολιορκία της Μαριάν εξελίσσεται νωχελικά σε μια φλύαρη σπουδή πάνω στον πόθο, στη σαγήνη και στο τέλος μιας εποχής. Ελάχιστα ερωτική, βαρύγδουπη, αλλά με μια ταιριαστά μελαγχολική ερμηνεία από τον Βενσάν Λιντόν.

Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Καζανόβα, η Τελευταία Αγάπη

Dernier Amour
2
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 98 '
  • Μπενουά Ζακό

Το 1793 και στο τέλος της ζωής του, ο Τζιάκομο Καζανόβα εξομολογείται τον τελευταίο μεγάλο του έρωτα. Αυτόν που έζησε στο Λονδίνο με τη νεαρή πόρνη Μαριάν ντε Σαρπιγιόν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα και κυκλοφορία για το "Ι.Ω." του Αλέξη Αλεξίου

Η υβριδική μικρού μήκους του σκηνοθέτη του "Τετάρτη 04:45" παρουσιάζεται στο διεθνές κοινό προτού βρεθεί στις ελληνικές αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" (ξε)σκίζουν ακόμα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το κλασικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκει ξανά το δρόμο του προς τις αίθουσες.

Η "Musa" του Νίκου Νικολόπουλου στην Ταινιοθήκη

Η "χειροποίητη" ταινία συνδυάζει μεθόδους του κλασικού κινηματογράφου με μεθόδους video art.

Οι Coldplay στα Village Cinemas σε ζωντανή αναμετάδοση

Η συναυλία θα μεταδίδεται από την Αργεντινή σε πραγματικό χρόνο, μέσω δορυφόρου.

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Ένα πνευματώδες σενάριο και μια εξαιρετική Λέσλι Μάνβιλ ζωηρεύουν μια τυποποιημένη κομεντί της παλιάς σχολής.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.