Το Σουτιέν

3

Η περιπέτεια ανεύρεσης της Αζέρας «Σταχτοπούτας» στην οποία ανήκει μετατρέπεται σε ένα εικαστικά άψογο, γλυκόπικρο παραμύθι χωρίς διαλόγους.

Το Σουτιέν

Ο ποιητικός σουρεαλισμός του Γερμανού Φέιτ Χέλμερ ταξιδεύει ξανά στο μακρινό Αζερμπαϊτζάν μετά το «Παραλογιστάν» (2008), για να αφηγηθεί μια ιδιότυπη ιστορία αναζήτησης έρωτα και συντροφιάς. (Μηχαν)οδηγός μας σε αυτήν τη feelgood βωβή περιπέτεια είναι ο Νουρλάν, ένας υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας, που βρίσκει την τελευταία ημέρα προτού συνταξιοδοτηθεί ένα γαλάζιο σουτιέν στο παρμπρίζ του τρένου του. Κρατώντας το δαντελωτό εσώρουχο στο χέρι, ξεκινά μια απίθανη προσπάθεια ανεύρεσης της Αζέρας «Σταχτοπούτας» στην οποία ανήκει.

Χωρίς διαλόγους, αλλά με ένα έντονο κουστουριτσικό χρώμα (βοηθά η παρουσία του Μίκι Μανόλοβιτς σε αυτό), ο Χέλμερ μετατρέπει την επίσκεψη του καλοσυνάτου, μοναχικού μηχανοδηγού σε μια συντηρητική γειτονιά του Μπακού, σε μια σουρεάλ, κωμική απελευθέρωση της λίμπιντο στην οθόνη. Αυτό που λείπει από το εικαστικά άψογο και κατά στιγμές συγκινητικό παραμύθι χωρίς διαλόγους, που θυμίζει τις δουλειές των Ντομινίκ Αμπέλ - Φιόνα Γκόρντον και φυσικά του Ζακ Τατί, είναι το λίγο παραπάνω σεναριακό «ψαχνό» που θα χρειαζόταν για να εμπλουτιστεί αφηγηματικά.

Γερμανία, Αζερμπαϊτζάν. 2018. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: FILMTRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Σουτιέν

The Bra
3
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 90 '
  • Βάιτ Χέλμερ

Ο Νουρλάν, μηχανοδηγός σε σιδηροδρομική εταιρεία, βρίσκει την τελευταία ημέρα προτού συνταξιοδοτηθεί ένα γαλάζιο σουτιέν καρφωμένο στο παρμπρίζ του τρένου. Κρατώντας το δαντελωτό εσώρουχο στο χέρι, ξεκινάει μια απίθανη προσπάθεια ανεύρεσης της Αζέρας «Σταχτοπούτας» στην οποία ανήκει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.