UglyDolls: Τα Ασχημογλυκούλια

2

Τα κουκλάκια της Hasbro παραδίδουν τραγουδιστικά ελάχιστα αστεία και κινηματογραφικά απλοϊκά μαθήματα υπέρ της διαφορετικότητας.

UglyDolls: Τα Ασχημογλυκούλια

Βετεράνος σκηνοθέτης animation («Σπίριτ: Το Άγριο Άλογο», «Σρεκ 2», «Ζουμπαίος και Ιουλιέτα»), ο Κέλι Άσμπερι αναλαμβάνει να δώσει πνοή στην πρώτη κινηματογραφική περιπέτεια των διά­σημων λούτρινων Ασχημογλυκούλικων (UglyDolls) της Hasbro.

Η σεναριακή ιδέα της στηρίζεται πάνω στην «ομορφιά της ατέλειας», μια και στην Ασχημούπολη, την πατρίδα των Ασχημογλυκούλικων και το μέρος όπου ζουν όλες οι ατελείς και παρατημένες κούκλες, επικρατούν η διασκέδαση, ο χορός, το τραγούδι και η αποδοχή. Όταν όμως η περίεργη Μόξι και η παρέα της ανακαλύψουν στην άλλη πλευρά του βουνού την Τελειούπολη, θα διαπιστώσουν πως η τελειότητα συνοδεύεται υποχρεωτικά από σνομπισμό, αβάσταχτη ομοιομορφία και παντελή έλλειψη γουστόζικης έκπληξης.

Όλα αυτά εν είδει προχειροστημένου παιδικού μιούζικαλ (πολλοί σταρ που δανείζουν τη φωνή τους στο πρωτότυπο είναι τραγουδιστές), με ξέπνοο χιούμορ και μια κινηματογραφικά «ξύλινη», μονότονη αφήγηση. Μόνον η κριτική των επιβαλλόμενων –μέσω της μόδας, των ΜΜΕ και των κοινωνικών στερεοτύπων– προτύπων ομορφιάς είναι ενδιαφέρουσα, αν και θα μπορούσε να είναι πολύ πιο δηκτική.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Κίνα, ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 87΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

UglyDolls: Τα Ασχημογλυκούλια

UglyDolls
2
  • Animation
  • 2019
  • Διάρκεια: 87 '
  • Κέλι Άσμπερι

Η Ασχημούπολη είναι η πατρίδα των Ασημογλυκούλικων και το μέρος όπου ζουν όλες οι ατελείς και παρατημένες κούκλες. Ένας αρμονικός, χαρούμενος κόσμος, τον οποίο η περίεργη Μόξι και η παρέα της θα εγκαταλείψουν για να ανακαλύψουν στην άλλη πλευρά του βουνού την Τελειούπολη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.