Γιατρέ μου, Κερατωθήκαμε

1

Ιντριγκαδόρικη ιδέα που εξαντλείται σε φλύαρες αμπελοφιλοσοφίες και στην άτονη, διαφημιστικού ύφους σκηνοθεσία, η οποία αφαιρεί κάθε συναίσθημα από την πιπεράτη ιστορία της.

Γιατρέ μου, Κερατωθήκαμε

Ιντριγκαδόρικη ιδέα που εξαντλείται σε φλύαρες αμπελοφιλοσοφίες και στην άτονη, διαφημιστικού ύφους σκηνοθεσία, η οποία αφαιρεί κάθε συναίσθημα από την πιπεράτη ιστορία της.

Γιατρέ μου, Κερατωθήκαμε - εικόνα 1

Tην ιντριγκαδόρικη πλοκή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Ντιέγκο ντε Σίλβα χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη ο σκηνοθέτης Αλέσιο Μαρία Φεντερίτσι, ο οποίος παραβλέπει το γεγονός πως μια καλή ιδέα στο χαρτί δεν μεταφράζεται απαραίτητα και σε μια ενδιαφέρουσα ιστορία στην οθόνη. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο­ Πιέτρο Σερμόντι - Άμπρα Αντζιολίνι ενσαρκώνει ένα ζευγάρι που αντιμετωπίζει προβλήματα, γι’ αυτό και ζητά τη βοήθεια ενός συμβούλου, με μόνη και σημαντική δια­φορά το ότι η σχέση τους είναι εξωσυζυγική.

Η περίπλοκη αυτή κατάσταση αναλύεται λεπτομερώς μεταξύ των τριών κι εξαντλείται σε φλύαρες αμπελοφιλοσοφίες για τη μάχη των φύλων, το φόβο της δέσμευσης και το μυστικό της ευτυχίας, οι οποίες διακόπτονται από μουσικά ιντερλούδια μακρά σε διάρκεια και χωρίς δραματουργικό ενδιαφέρον. Το βασικό όμως πρόβλημα της ταινίας έγκειται στη γενική απουσία συναισθήματος, απόρροια των μονοδιάστατα γραμμένων χαρακτήρων και της άτονης, διαφημιστικού ύφους σκηνοθετικής προσέγγισης­ του Φεντερίτσι. Η συνταγή του σινε­-γιατρού έπεσε εδώ τελείως έξω...

Ιταλία. 2017. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιατρέ μου, Κερατωθήκαμε

Terapia di Coppia per Amanti
1
  • Κομεντί
  • 2017
  • Διάρκεια: 97 '
  • Αλέσιο Μαρία Φεντερίτσι

Ένα παράνομο ζευγάρι αντιμετωπίζει προβλήματα στη σχέση του και ζητά τη βοήθεια ενός συμβούλου γάμου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μια αποκλειστική ματιά στην υποψήφια για Όσκαρ "Αυτοκρατορία του Φωτός" (βίντεο)

Το "α" εξασφάλισε για τους αναγνώστες του ένα featurette της νέας ταινίας του Σαμ Μέντες ("Skyfall", "1917") που διεκδικεί Όσκαρ διεύθυνσης φωτογραφίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/01/2023

Αφιερώματα στους σκηνοθέτες Σταύρο Ψυλλάκη και Νικολάους Γκεϊρχάλτερ από το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το έργο δύο κορυφαίων δημιουργών έχει την τιμητική του στην προσεχή μεγάλη γιορτή των ταινιών τεκμηρίωσης.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η Carousel Films απαντά

Ο υπεύθυνος της εταιρίας Βασίλης Κωνσταντόπουλος, απαντά στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 2/2

Επιστροφή στο γαλατικό χωριό, ένα ανατρεπτικό θρίλερ από τον Μ. Νάιτ Σιάμαλαν και ένα υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η One from the Heart απαντά

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας Λευτέρης Αδαμίδης και Σοφία Αγγελίδου, απαντούν στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Ψηφίστε την καλύτερη ταινία του 2022 και κερδίστε 131 σινεφίλ δώρα!

Αναδείξτε τα κορυφαία φιλμ της χρονιάς και διεκδικήστε συλλεκτικά κινηματογραφικά δώρα.

Ένα must αφιέρωμα στον αιρετικό σκηνοθέτη Καβν ντε λα Κρουζ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται όλες οι ταινίες του δημιουργού από τις Φιλιππίνες ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα.