Ένα Φανταστικό Σπίτι

1,5

Οι στερεοτυπικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών και τα κλισέ αστεία οδηγούν σε μια δραματουργικά άνιση ταινία με εύκολους συναισθηματισμούς, αλλά ένα ανθρώπινο μήνυμα.

Ένα Φανταστικό Σπίτι

Οι στερεοτυπικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών και τα κλισέ αστεία οδηγούν σε μια δραματουργικά άνιση ταινία με εύκολους συναισθηματισμούς, αλλά ένα ανθρώπινο μήνυμα.

Ένα Φανταστικό Σπίτι - εικόνα 1

Aπό τη στιγμή που εν έτει 2018 αμφισβητείται ακόμη η καταλληλότητα των ομόφυλων ζευγαριών να αναθρέψουν παιδιά, μοιάζει καίρια η επιλογή του σκηνοθέτη Άντριου Φλέμινγκ («Οι Μάγισσες») να παρουσιάσει ένα ιδιόρρυθμο γκέι ζευγάρι που αναλαμβάνει απ’ το πουθενά τη φροντίδα ενός αγοριού.

Ωστόσο, το πρωταγωνιστικό δίδυμο ερμηνεύει πολύ στερεοτυπικά τους δύο πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες. Υπερβολικός και αυτάρεσκος από τη μία ο Στιβ Κούγκαν, προσγειωμένος και με αυτοσυγκράτηση από την άλλη ο Πολ Ραντ, αμφότεροι φροντίζουν σε κάθε σκηνή να μας δείχνουν πόσο καρικατουρίστικα γκέι είναι. Στα κωμικά σημεία, πάλι, η ταινία βασίζεται σε κλισέ αστεία, με μοναδικό στοιχείο υπέρ της το ότι διατυπώνει ξεκάθαρα τη θέση πως η ομοφυλοφιλία δεν είναι εμπόδιο στην ανατροφή ενός παιδιού.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 91΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ένα Φανταστικό Σπίτι

Ideal Home
1,5
  • Κωμωδία
  • 2018
  • Διάρκεια: 91 '
  • Άντριου Φλέμινγκ

Ένα ιδιόρρυθμο γκέι ζευγάρι αναλαμβάνει απ’ το πουθενά τη φροντίδα ενός 10χρονου αγοριού, η έλευση του οποίου φέρνει τα πάνω κάτω στην καθημερινότητά του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα και κυκλοφορία για το "Ι.Ω." του Αλέξη Αλεξίου

Η υβριδική μικρού μήκους του σκηνοθέτη του "Τετάρτη 04:45" παρουσιάζεται στο διεθνές κοινό προτού βρεθεί στις ελληνικές αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" (ξε)σκίζουν ακόμα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το κλασικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκει ξανά το δρόμο του προς τις αίθουσες.

Η "Musa" του Νίκου Νικολόπουλου στην Ταινιοθήκη

Η "χειροποίητη" ταινία συνδυάζει μεθόδους του κλασικού κινηματογράφου με μεθόδους video art.

Οι Coldplay στα Village Cinemas σε ζωντανή αναμετάδοση

Η συναυλία θα μεταδίδεται από την Αργεντινή σε πραγματικό χρόνο, μέσω δορυφόρου.

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Ένα πνευματώδες σενάριο και μια εξαιρετική Λέσλι Μάνβιλ ζωηρεύουν μια τυποποιημένη κομεντί της παλιάς σχολής.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.