Μη Φέρνεις Λουλούδια

2

Το στιλιζάρισμα και το σκηνοθετικό νεύρο στις σκηνές δράσης να καταφέρνουν να καμουφλάρουν για λίγο τις σεναριακές ευκολίες, όμως το φιλμ παίρνει μια αψυχολόγητη μελοδραματική στροφή με ένα εκβιαστικά συναισθηματικό φινάλε.

Μη Φέρνεις Λουλούδια

Μπορεί στο πρώτο (σχετικά) καλό μέρος της ταινίας το στιλιζάρισμα, το σκηνοθετικό νεύρο και η άρτια φωτογραφία στις σκηνές δράσης να καταφέρνουν να καμουφλάρουν για λίγο τις σεναριακές ευκολίες (υπερβολές, απίθανες συμπτώσεις κ.λπ.). Στο δεύτερο μέρος όμως το φιλμ παίρνει μια αψυχολόγητη μελοδραματική στροφή, όπου τα πάντα υπηρετούν τυφλά το σενάριο του «καταραμένου έρωτα», με ένα εκβιαστικά συναισθηματικό φινάλε.

Μη Φέρνεις Λουλούδια - εικόνα 1

Μετά το οσκαρικό ντεμπούτο του («Bullhead») κι ένα μάλλον αδιάφορο κινηματογραφικό πέρασμα από την Αμερική («Συγκάλυψη»), ο Βέλγος στιλίστας Μίκαελ Ρόσκαμ επιστρέφει στην πατρίδα του για να γυρίσει ένα φιλόδοξο φιλμ που συνδυάζει στοιχεία heist movie και (βαριού) ερωτικού δράματος. Και πάλι έχει για πρωταγωνιστή τον συμπατριώτη του Ματίας Σένερτς, τον οποίο εδώ κάνει ζευγάρι με την Αντέλ Εξαρχόπουλος, σε μια απόλυτα σέξι βελγο-γαλλική ερμηνευτική σύμπραξη. Το πρωτοκλασάτο ντουέτο υποδύεται τον Τζίνο (Τζίτζι) και την Μπενεντίκτ (Μπίμπι) αντίστοιχα, δύο ανθρώπους που ζουν στα όρια –με το δικό του τρόπο ο καθένας– και που η μοίρα τους ένωσε.

Εκείνη είναι ραλίστρια και στέλεχος στην επιχείρηση του πατέρα της κι εκείνος έχει σχέσεις με τον βελγικό υπόκοσμο. Ένα τρελό πάθος γεννιέται ανάμεσά τους στο (σχετικά) καλό πρώτο μέρος της ταινίας, στο οποίο το στιλιζάρισμα, το σκηνοθετικό νεύρο και η άρτια φωτογραφία στις σκηνές δράσης καταφέρνουν να καμουφλάρουν για λίγο τις σεναριακές ευκολίες (υπερβολές, απίθανες συμπτώσεις κ.λπ.). Στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, το φιλμ παίρνει μια αψυχολόγητη μελοδραματική στροφή, όπου τα πάντα υπηρετούν το σενάριο του «καταραμένου έρωτα», με ένα εκβιαστικά συναισθηματικό φινάλε.

Βέλγιο, Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 130΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Μη Φέρνεις Λουλούδια

Le Fidèle / Racer and the Jailbird
2
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 130 '
  • Μάικλ Ρόσκαμ

Η Μπενεντίκτ (Μπίμπι) είναι ραλίστρια και στέλεχος στην επιχείρηση του πατέρα της. Ο Τζίνο (Τζίτζι) είναι μπλεγμένος με τον βελγικό υπόκοσμο. Ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται ανάμεσά τους, με την οριακή σχέση τους να παίρνει μια τρελή, ανεξέλεγκτη τροπή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.