Οδηγός Cinema

Αποχαιρετισμός στα Όπλα

3

Στιβαρή και χολιγουντιανά ορθή μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, η οποία τιμήθηκε με δύο Όσκαρ.

Αποχαιρετισμός στα Όπλα

Στιβαρή και χολιγουντιανά ορθή μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, η οποία τιμήθηκε με δύο Όσκαρ.

Αποχαιρετισμός στα Όπλα - εικόνα 1

Η καλύτερη κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος του Έρνεστ Χέμινγουεϊ είναι ένα στιβαρό και χολιγουντιανά ορθό μελόδραμα, το οποίο ρίχνει το βάρος του στο (ξεπερασμένο πια) ρομάντζο, εντυπωσιάζει όμως ακόμη με τις σκηνοθετικές ιδέες τού διπλά βραβευμένου με Όσκαρ Φρανκ Μπορζέιτζ («7th Heaven», «Bad Girl»).

Αποτελεί ένα από τα πρώτα καλοστημένα πολεμικά δράματα του αμερικανικού ομιλούντος και αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού εθελοντή στο ιταλικό μέτωπο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος ερωτεύεται μια Βρετανίδα νοσοκόμα. Οι συνθήκες απομακρύνουν τον έναν από τον άλλον, μέχρι που εκείνος τραυματίζεται στο πόδι.

Η ταινία τιμήθηκε με δύο Όσκαρ (φωτογραφίας και ήχου), το μόνο όμως που εντυπωσίασε τον Χέμινγουεϊ ήταν η λιτή, αρρενωπή ερμηνεία του Γκάρι Κούπερ.

Α/Μ. ΗΠΑ. 1932. Διάρκεια: 80΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Αποχαιρετισμός στα Όπλα

A Farewell to Arms
3
  • Δραματική
  • 1932
  • Διάρκεια: 80 '
  • Φρανκ Μπορζέιτζ

Στην Ιταλία του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένας Αμερικανός στρατιώτης ερωτεύεται μια Βρετανίδα νοσοκόμα. Οι συνθήκες απομακρύνουν τον έναν από τον άλλον, μέχρι που εκείνος τραυματίζεται στο πόδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα Κορδόνια

Ανατομία των περίπλοκων, αντιφατικών οικογενειακών δεσμών και συμβιβασμών, η οποία δεν μπορεί να συντάξει σωστά τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και ιδέες της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
19/05/2022

Το Κοστούμι

Δραματικό θρίλερ δωματίου και διαδοχικών ανατροπών από τον οσκαρικό σεναριογράφο του "Παιχνιδιού της Μίμησης".

Νύχτα της Φωτιάς

Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας για μια λυρική και ταυτόχρονα σκληρά ρεαλιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία χειρίζεται με ευαίσθητη ειλικρίνεια τις ηρωίδες, τα συναισθήματα και τα κοινωνικοπολιτικά της σχόλια.

Άνοιξη σε Μια Μικρή Πόλη

Χαμένο για χρόνια κινέζικο δράμα ημιτονίων και καταπιεσμένων παθών, από τις σημαντικότερες στιγμές του μεταπολεμικού ασιατικού σινεμά.

Κώδικας: Εκδίκηση

Ένας έμπειρος σκηνοθέτης ταινιών δράσης ("Επιχείρηση Χρυσά Μάτια", "Casino Royale") κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει νεύρο σε μια άνιση περιπέτεια εκδίκησης, η οποία, όταν αρχίζει να συνδέει τα κομμάτια της πλοκής, δεν έχει πια την παραμικρή πρωτότυπη ιδέα.

Έναρξη του φεστιβάλ Κανών με ζόμπι και Ζελένσκι

Μετά από μια πλήρη ακύρωση και μια χρονιά διστακτικής επανεκκίνησης, η μεγαλύτερη σινε-γιορτή σήκωσε αυλαία με ρεκόρ προσέλευσης, χαλαρή σινεφίλ διάθεση και έναν απρόσμενο καλεσμένο.

Επιχείρηση Κιμάς

Μια αληθινή κατασκοπική ιστορία διανθίζεται με ρομάντζο, σασπένς και ηρωισμό, πακεταρισμένη σαν ανώδυνη σινε-διασκέδαση που στην ούγια γράφει "βρετανική παραγωγή".