Krisis

2,5

Eνδιαφέροντες χαρακτήρες έρχονται αντιμέτωποι με τα κοινωνικά και πολιτικά διλήμματα που γέννησε η καινούργια πραγματικότητα. Αναζητούν απαντήσεις μέσα από τη συμμετοχή και την αλληλεγγύη, γεγονός που η ταινία υιοθετεί ως (πολιτικό) μονόδρομο, χωρίς όμως να εμβαθύνει πολύ περισσότερο.

Krisis

Ένας Γερμανός σκηνοθέτης αναζητά μαζί τους τον τρόπο, αφήνοντας τις περισσότερες ερωτήσεις (που έχουν να κάνουν με την κοινωνική συμμετοχή και την ανθρώπινη αλληλεγγύη) αναπάντητες.

Krisis - εικόνα 1

«Κάθε κρίση είναι μια ευκαιρία για ριζική αλλαγή», δηλώνει εξαρχής η ταινία του 44χρονου Γερμανού Βόλφγκανγκ Ρέινκε, ο οποίος προσπαθεί να δια­πιστώσει πώς αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα της κρίσης. Από τον Ιανουάριο του 2015 –λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές– μέχρι και τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους, λοιπόν, ακολουθεί με το φακό του τρεις Έλληνες μεσήλικους οι οποίοι βοηθούν στο Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά. Αποτυπώνει εύστοχα την καθημερινότητά τους, ακούει τις απόψεις τους και καταγράφει τα κοινωνικά, πολιτικά και πρακτικά­ διλήμματα που γέννησε η νέα πραγματικότητα. Πρόκειται για ζωντανούς κι ενδιαφέροντες χαρακτήρες που αναζητούν απαντήσεις μέσα από την κοινωνική συμμετοχή και την ανθρώπινη αλληλεγγύη, γεγονός που η ταινία υιο­θετεί ως (πολιτικό) μονόδρομο, χωρίς όμως να εμβαθύνει πολύ περισσότερο.

2018. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Krisis

2,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2017
  • Διάρκεια: 99 '
  • Βόλφγκανγκ Ρέινκε

Από τις αρχές του 2015 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2016 τρεις Έλληνες, οι οποίοι βοηθούν στο Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, προσπαθούν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.