Ιστορίες Φαντασμάτων

1

Η βρετανική σχολή τρόμου αφήνει αρχικά υποσχέσεις, τις οποίες δεν αργεί να ξεχάσει, μετατρέποντας ένα ενδιαφέρον μεταφυσικό θρίλερ σε εξυπνακίστικη κι εκβιαστικά «ανατρεπτική» αλληγορία.

Ιστορίες Φαντασμάτων

Η βρετανική σχολή τρόμου αφήνει αρχικά υποσχέσεις, τις οποίες δεν αργεί να ξεχάσει, μετατρέποντας ένα ενδιαφέρον μεταφυσικό θρίλερ σε εξυπνακίστικη κι εκβιαστικά «ανατρεπτική» αλληγορία.

Ιστορίες Φαντασμάτων - εικόνα 1

Bασισμένοι στην προ ετών θεατρική επιτυχία τους στο Γουέστ Εντ, οι Βρετανοί τηλεοπτικοί σεναριογράφοι Τζέρεμι Ντάισον και Άντι Νάιμαν περνούν για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα διασκευάζοντάς τη για τη μεγάλη οθόνη, με τον (και ηθοποιό) Νάιμαν να ενσαρκώνει ξανά τον σκεπτικιστή συγγραφέα Φίλιπ Γκούντμαν, ο οποίος επιτέλους συναντά το είδωλό του. Έναν πρώην τηλεοπτικό σταρ που επί χρόνια αποκάλυπτε παραφυσικές απάτες. Εκείνος όμως τον παραπέμπει σε τρεις υποθέσεις που τον έχουν στοιχειώσει, προκαλώντας τον να αποδείξει αν έχουν να κάνουν με πραγματικά φαντάσματα ή όχι.

Η βρετανική σχολή τρόμου αφήνει αρχικά υποσχέσεις για ένα ενδιαφέρον μεταφυσικό και (αναγκαστικά) σπονδυλωτό θρίλερ, το οποίο διαθέτει έξυπνο χιούμορ και μια πειστικά τρομακτική ατμόσφαιρα. Αρχίζει γρήγορα να επαναλαμβάνει τα τρικ του (ένας άντρας μόνος απειλείται στο σκοτάδι), φανερώνει νωρίς τις αλληγορικές του δια­θέσεις, ξαναπαίρνει τα πάνω του με την εμφάνιση του Μάρτιν Φρίμαν, καταλήγει όμως αργά κι επώδυνα σε μια εξυπνακίστικη, εκβιαστικά «ανατρεπτική» και διδακτικά ψυχαναλυτική φάρσα.

Μ. Βρετανία. 2017. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Ιστορίες Φαντασμάτων

Ghost Stories
1
  • Τρόμου
  • 2017
  • Διάρκεια: 98 '
  • Τζέρεμι Ντάισον

Ένας σκεπτικιστής συγγραφέας συναντά το είδωλό του, έναν πρώην τηλεοπτικό σταρ που επί χρόνια αποκάλυπτε παραφυσικές απάτες. Εκείνος όμως τον παραπέμπει σε τρεις υποθέσεις που τον έχουν στοιχειώσει, προκαλώντας τον να αποδείξει αν έχουν να κάνουν με πραγματικά φαντάσματα ή όχι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Zoe Kravitz, a Catwoman we love

Υπέροχη ηθοποιός, υπέροχο πλάσμα.

01/12/2022

Οι ταινίες που μίλησαν ανοιχτά για το Aids

Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV σήμερα κι αυτά είναι τα φιλμ που "νίκησαν" τη μάστιγα του αιώνα.

Η Νύχτα της 12ης

Κινηματογραφικά ορθογραφημένο και σεναριακά στιβαρό αστυνομικό θρίλερ. Ένα "Zodiac" αλά γαλλικά, το οποίο περιγράφει διεισδυτικά τις απωθημένα βίαιες, πατριαρχικές δομές της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας.

Κάποια Μίλησε

Δημοσιογραφικό δράμα οσκαρικής κοπής που, στην παράδοση των "Spotlight" και "Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου", υπηρετεί με διηγηματική απλότητα τα γεγονότα μιας αληθινής ιστορίας.

Δεν Είσαι η Μητέρα μου

Ρεαλισμός και φαντασία συνδιαλέγονται με υπόγεια ένταση, καθώς φολκλορικοί μύθοι και ψυχολογικές διαταραχές μετατρέπουν μια ιστορία ενηλικίωσης σε ατμοσφαιρικό, αλλά βραχυκυκλωμένο στην κορύφωσή του θρίλερ τρόμου.

Η Μεγάλη Ρήξη

Ένα ζευγάρι και μια χώρα κομμένοι στα δυο. Μια εύκολη πολιτικοινωνική αλληγορία (υποψήφια για έξι Σεζάρ) που διασώζεται χάρη στο χιούμορ και τις απολαυστικές ερμηνείες.

Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος

Οι οσκαρικοί συνθέτες του "La La Land" και ο πληθωρικός Χαβιέρ Μπαρδέμ κάνουν ότι μπορούν για να ζωηρέψουν τραγουδιστικά και ερμηνευτικά, αντίστοιχα, ένα κωμικό μιούζικαλ για δεκάχρονα.