Ιστορίες Φαντασμάτων

1

Η βρετανική σχολή τρόμου αφήνει αρχικά υποσχέσεις, τις οποίες δεν αργεί να ξεχάσει, μετατρέποντας ένα ενδιαφέρον μεταφυσικό θρίλερ σε εξυπνακίστικη κι εκβιαστικά «ανατρεπτική» αλληγορία.

Ιστορίες Φαντασμάτων

Η βρετανική σχολή τρόμου αφήνει αρχικά υποσχέσεις, τις οποίες δεν αργεί να ξεχάσει, μετατρέποντας ένα ενδιαφέρον μεταφυσικό θρίλερ σε εξυπνακίστικη κι εκβιαστικά «ανατρεπτική» αλληγορία.

Ιστορίες Φαντασμάτων - εικόνα 1

Bασισμένοι στην προ ετών θεατρική επιτυχία τους στο Γουέστ Εντ, οι Βρετανοί τηλεοπτικοί σεναριογράφοι Τζέρεμι Ντάισον και Άντι Νάιμαν περνούν για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα διασκευάζοντάς τη για τη μεγάλη οθόνη, με τον (και ηθοποιό) Νάιμαν να ενσαρκώνει ξανά τον σκεπτικιστή συγγραφέα Φίλιπ Γκούντμαν, ο οποίος επιτέλους συναντά το είδωλό του. Έναν πρώην τηλεοπτικό σταρ που επί χρόνια αποκάλυπτε παραφυσικές απάτες. Εκείνος όμως τον παραπέμπει σε τρεις υποθέσεις που τον έχουν στοιχειώσει, προκαλώντας τον να αποδείξει αν έχουν να κάνουν με πραγματικά φαντάσματα ή όχι.

Η βρετανική σχολή τρόμου αφήνει αρχικά υποσχέσεις για ένα ενδιαφέρον μεταφυσικό και (αναγκαστικά) σπονδυλωτό θρίλερ, το οποίο διαθέτει έξυπνο χιούμορ και μια πειστικά τρομακτική ατμόσφαιρα. Αρχίζει γρήγορα να επαναλαμβάνει τα τρικ του (ένας άντρας μόνος απειλείται στο σκοτάδι), φανερώνει νωρίς τις αλληγορικές του δια­θέσεις, ξαναπαίρνει τα πάνω του με την εμφάνιση του Μάρτιν Φρίμαν, καταλήγει όμως αργά κι επώδυνα σε μια εξυπνακίστικη, εκβιαστικά «ανατρεπτική» και διδακτικά ψυχαναλυτική φάρσα.

Μ. Βρετανία. 2017. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Ιστορίες Φαντασμάτων

Ghost Stories
1
  • Τρόμου
  • 2017
  • Διάρκεια: 98 '
  • Τζέρεμι Ντάισον

Ένας σκεπτικιστής συγγραφέας συναντά το είδωλό του, έναν πρώην τηλεοπτικό σταρ που επί χρόνια αποκάλυπτε παραφυσικές απάτες. Εκείνος όμως τον παραπέμπει σε τρεις υποθέσεις που τον έχουν στοιχειώσει, προκαλώντας τον να αποδείξει αν έχουν να κάνουν με πραγματικά φαντάσματα ή όχι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.