Μεσόγειος - Η Ελληνική Λίμνη

1,5

Επιμορφωτικό ντοκιμαντέρ, χωρίς κινηματογραφικό ενδιαφέρον, το οποίο απλώς εξιστορεί γνωστά ιστορικά γεγονότα.

Μεσόγειος - Η Ελληνική Λίμνη

Επιμορφωτικό ντοκιμαντέρ, χωρίς κινηματογραφικό ενδιαφέρον, το οποίο απλώς εξιστορεί γνωστά ιστορικά γεγονότα.

Μεσόγειος - Η Ελληνική Λίμνη - εικόνα 1

Το λίκνο του πολιτισμού, η Μεσόγειος, ήταν για αιώνες η κλειστή θάλασσα των (αρχαίων) Ελλήνων, οι οποίοι από τον 8ο π.Χ. αιώνα άρχισαν να μεταναστεύουν προς κάθε κατεύθυνση, ιδρύοντας οικισμούς από τις ακτές της Ισπανίας και της Κάτω Ιταλίας μέχρι την Αφρική και τη Μαύρη Θάλασσα. Ο φακός του Κώστα Βάκκα («Ταξισυνειδησία», «Dan Georgakas: Επαναστάτης της Διασποράς») ταξιδεύει στους περισσότερους από αυτούς και συνομιλεί με επιστήμονες, κυρίως ιστορικούς και αρχαιολόγους, οι οποίοι αναλύουν την επίδραση του ελληνικού πολιτισμού στην εξέλιξη κάθε τόπου. Η ταινία όμως προχωράει βασισμένη κυρίως σε μια απλή εξιστόρηση των (γνωστών) γεγονότων μέσα από μια παλιομοδίτικη αφήγηση off, η οποία συνοδεύει μαζί με ένα σάουντρακ που... δεν παίρνει ανάσα αυτό το επιμορφωτικό, χωρίς κινηματογραφικό ενδιαφέρον ταξίδι στο χρόνο.

Ελλάδα. 2018. Διάρκεια: 152΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Μεσόγειος - Η Ελληνική Λίμνη

1,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2017
  • Διάρκεια: 152 '
  • Κώστας Βάκκας

Η ιστορία του ελληνικού αποικισμού της Μεσογείου, από τις ακτές της Ισπανίας και της Κάτω Ιταλίας μέχρι την Αφρική και τη Μαύρη Θάλασσα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος Μασσαλάς, η Έλσα Λεκάκου και το θεαματικό "Broadway"

Το "α" συνάντησε το σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια της εντυπωσιακής ελληνικής ταινίας, στην οποία η συνοχή ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας χορευτών – πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο αθηναϊκό θέατρο αρχίζει να καταρρέει εξαιτίας της άφιξης ενός νέου προσώπου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
22/09/2022

Broadway

Αλμοδοβαρικό δράμα με αφηγηματική ευρηματικότητα και φρεσκάδα. Αν και χωρίς ολοκληρωμένες σεναριακές ιδέες, εντυπωσιάζει ως πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο.

Φτερά και Πούπουλα

Μεγάλο Βραβείο της "Εβδομάδας Κριτικής" των Καννών για μια αθόρυβη σουρεαλιστική σάτιρα που ανατέμνει βιτριολικά την αιγυπτιακή πραγματικότητα.

Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου

Το American dream ως αστικός εφιάλτης και ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν ξέρει να διαχειριστεί, σεναριακά και σκηνοθετικά, τις ιδέες του, οδηγούμενο σε μια αυτοκαταστροφική, παρωδιακή σχεδόν κορύφωση.

Η Συγκάλυψη

Τυπικό - ατμοσφαιρικό και κοινωνικά καταγγελτικό - Nordic noir, βασισμένο στη λογοτεχνική σειρά "Τμήμα Q" του Γιούσι Άντλερ – Όλσεν. Έχουν προηγηθεί τέσσερις δανέζικες ταινίες (2013-18) με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Ο Ντογκτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες

Οι "Τρεις σωματοφύλακες" διασκευάζονται σε μια διασκεδαστικά παιδική, καρτούν εκδοχή, πιστή στο περιπετειώδες πνεύμα του Αλέξανδρου Δουμά.

Αδελαΐδα

Λιγοστοί διάλογοι, ατμοσφαιρικά πλάνα (σε γήινα, σαθρά χρώματα) και μια αίσθηση αδυναμίας φυγής από το – ιστορικό – πεπρωμένο κυριαρχούν στη μελαγχολική ποιητική ελεγεία για έναν αδύνατο έρωτα.