Μεσόγειος - Η Ελληνική Λίμνη

1,5

Επιμορφωτικό ντοκιμαντέρ, χωρίς κινηματογραφικό ενδιαφέρον, το οποίο απλώς εξιστορεί γνωστά ιστορικά γεγονότα.

Μεσόγειος - Η Ελληνική Λίμνη

Επιμορφωτικό ντοκιμαντέρ, χωρίς κινηματογραφικό ενδιαφέρον, το οποίο απλώς εξιστορεί γνωστά ιστορικά γεγονότα.

Μεσόγειος - Η Ελληνική Λίμνη - εικόνα 1

Το λίκνο του πολιτισμού, η Μεσόγειος, ήταν για αιώνες η κλειστή θάλασσα των (αρχαίων) Ελλήνων, οι οποίοι από τον 8ο π.Χ. αιώνα άρχισαν να μεταναστεύουν προς κάθε κατεύθυνση, ιδρύοντας οικισμούς από τις ακτές της Ισπανίας και της Κάτω Ιταλίας μέχρι την Αφρική και τη Μαύρη Θάλασσα. Ο φακός του Κώστα Βάκκα («Ταξισυνειδησία», «Dan Georgakas: Επαναστάτης της Διασποράς») ταξιδεύει στους περισσότερους από αυτούς και συνομιλεί με επιστήμονες, κυρίως ιστορικούς και αρχαιολόγους, οι οποίοι αναλύουν την επίδραση του ελληνικού πολιτισμού στην εξέλιξη κάθε τόπου. Η ταινία όμως προχωράει βασισμένη κυρίως σε μια απλή εξιστόρηση των (γνωστών) γεγονότων μέσα από μια παλιομοδίτικη αφήγηση off, η οποία συνοδεύει μαζί με ένα σάουντρακ που... δεν παίρνει ανάσα αυτό το επιμορφωτικό, χωρίς κινηματογραφικό ενδιαφέρον ταξίδι στο χρόνο.

Ελλάδα. 2018. Διάρκεια: 152΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Μεσόγειος - Η Ελληνική Λίμνη

1,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2017
  • Διάρκεια: 152 '
  • Κώστας Βάκκας

Η ιστορία του ελληνικού αποικισμού της Μεσογείου, από τις ακτές της Ισπανίας και της Κάτω Ιταλίας μέχρι την Αφρική και τη Μαύρη Θάλασσα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.