Οι Πρώην

Σ’ αυτή την κωμωδία το χιούμορ αγνοείται, κάνοντας κάποιες αποτυχημένες εμφανίσεις μέσω τετριμμένων αστείων και δοκιμασμένων κλισέ που πατούν στα αντρικά και γυναικεία στερεότυπα.

Οι Πρώην

Έξι χωρισμένοι αδυνατούν να ξεπεράσουν τους πρώην τους με τους οποίους προσπαθούν να επανενωθούν. Σ’ αυτή την κωμωδία, όμως, το χιούμορ αγνοείται, κάνοντας κάποιες αποτυχημένες εμφανίσεις μέσω τετριμμένων αστείων και δοκιμασμένων κλισέ που πατούν στα αντρικά και γυναικεία στερεότυπα.

Οι Πρώην - εικόνα 1

Έξι χωρισμένοι Παριζιάνοι αδυνατούν να ξεπεράσουν τους πρώην τους. Ο Μορίς Μπαρτελεμί, που σκηνοθετεί, γράφει και πρωταγωνιστεί στην ταινία, μπλέκει τις ιστορίες τους στην αφήγηση επιδιώκοντας προοδευτικά να ενώσει τις φαινομενικά αποκομμένες σχέσεις τους. Η σκηνοθεσία του όμως στερείται συνοχής κι έτσι παρακολουθούμε ενσταντανέ της καθημερινότητας των ηρώων που μόνο χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του μοντέρ δίνουν την αίσθηση μιας­ μεταξύ τους σύνδεσης. Ούτε η πλοκή, ωστόσο, μας παρουσιάζει κάποιον επαρκή λόγο για το ανανεωμένο πάθος αυτών των έξι διαφορετικών ανθρώπων, με μόνο κοινό χαρακτηριστικό την προσκόλλησή τους σε κάποιον ερωτικό σύντροφο από το παρελθόν. Η ξαφνική συναναστροφή με τους πρώην αρκεί από μόνη της για να αναθερμανθούν τα συναισθήματά τους. Επιπλέον, παρότι μιλάμε για κωμωδία, στην ταινία αγνοείται το χιούμορ, το οποίο κάνει αποτυχημένες εμφανίσεις μέσω τετριμμένων, κλισέ αστείων που πατούν στα αντρικά και γυναικεία στερεότυπα.

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 84΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Πρώην

Les Ex
1
  • Κωμωδία
  • 2017
  • Διάρκεια: 84 '
  • Μορίς Μπαρτελεμί

Έξι χωρισμένοι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τους πρώην τους με τους οποίους προσπαθούν να επανενωθούν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος Μασσαλάς, η Έλσα Λεκάκου και το θεαματικό "Broadway"

Το "α" συνάντησε το σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια της εντυπωσιακής ελληνικής ταινίας, στην οποία η συνοχή ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας χορευτών – πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο αθηναϊκό θέατρο αρχίζει να καταρρέει εξαιτίας της άφιξης ενός νέου προσώπου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
22/09/2022

Broadway

Αλμοδοβαρικό δράμα με αφηγηματική ευρηματικότητα και φρεσκάδα. Αν και χωρίς ολοκληρωμένες σεναριακές ιδέες, εντυπωσιάζει ως πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο.

Φτερά και Πούπουλα

Μεγάλο Βραβείο της "Εβδομάδας Κριτικής" των Καννών για μια αθόρυβη σουρεαλιστική σάτιρα που ανατέμνει βιτριολικά την αιγυπτιακή πραγματικότητα.

Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου

Το American dream ως αστικός εφιάλτης και ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν ξέρει να διαχειριστεί, σεναριακά και σκηνοθετικά, τις ιδέες του, οδηγούμενο σε μια αυτοκαταστροφική, παρωδιακή σχεδόν κορύφωση.

Η Συγκάλυψη

Τυπικό - ατμοσφαιρικό και κοινωνικά καταγγελτικό - Nordic noir, βασισμένο στη λογοτεχνική σειρά "Τμήμα Q" του Γιούσι Άντλερ – Όλσεν. Έχουν προηγηθεί τέσσερις δανέζικες ταινίες (2013-18) με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Ο Ντογκτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες

Οι "Τρεις σωματοφύλακες" διασκευάζονται σε μια διασκεδαστικά παιδική, καρτούν εκδοχή, πιστή στο περιπετειώδες πνεύμα του Αλέξανδρου Δουμά.

Αδελαΐδα

Λιγοστοί διάλογοι, ατμοσφαιρικά πλάνα (σε γήινα, σαθρά χρώματα) και μια αίσθηση αδυναμίας φυγής από το – ιστορικό – πεπρωμένο κυριαρχούν στη μελαγχολική ποιητική ελεγεία για έναν αδύνατο έρωτα.