Μαμά Ξανά

2

Η φιλότιμη Καρίν Βιάρ («Potiche», «Polisse», «Η Οικογένεια Μπελιέ») κάνει ό,τι μπορεί για να νοστιμίσει μια συμπαθητική, αλλά υπερβολικά συγκρατημένη κομεντί.

Μαμά Ξανά

Λίγο πριν από τα 50 και με εγγόνι, η Νικόλ ανακαλύπτει πως είναι έγκυος. Προσπαθεί να συμβιβαστεί με τα νέα δεδομένα, αλλά η οικογένειά της δεν δείχνει την παραμικρή κατανόηση. Η φιλότιμη Καρίν Βιάρ κάνει ό,τι μπορεί για να νοστιμίσει μια συμπαθητική, αλλά υπερβολικά συγκρατημένη κομεντί.

Μαμά Ξανά - εικόνα 1

Η Καρίν Βιάρ είναι μια βραβευμένη με δύο Σεζάρ Γαλλίδα ηθοποιός με συχνή παρουσία σε καλλιτεχνικές κι εμπορικές επιτυχίες («Potiche», «Polisse», «Η Οικογένεια Μπελιέ»), τις περισσότερες φορές κομεντί, στις οποίες κρατάει δεύτερο ρόλο. Τώρα προσπαθεί φιλότιμα και ως ένα σημείο αποτελεσματικά να κουβαλήσει στους ώμους της μια διασκεδαστική αποτύπωση των περίπλοκων οικογενειακών σχέσεων στο «Μαμά Ξανά!», την πρώτη μεγάλου μήκους σκηνοθεσία της Ναντέζ Λουαζό, η οποία διασκευάζει το 25λεπτο φιλμάκι της «Le Locataire» (2012).

Όπως και σε αυτό, έτσι κι εδώ η Νικόλ, λίγο πριν από τα 50 και με ­εγγόνι, ανακαλύπτει πως είναι ξανά έγκυος. Προσπαθεί να συμβιβαστεί με τα νέα δεδομένα, αλλά­ η οικογένειά της δεν δείχνει την παραμικρή κατανόηση, με το κάθε της μέλος μπερδεμένο στα δικά του μικροπροβλήματα. Εκτεθειμένα χωρίς υπερβολές, αυτά φωτογραφίζουν αρκετά πιστά μια δυσλειτουργική οικογένεια της διπλανής πόρτας σε μια συμπαθητική, αλλά υπερβολικά συγκρατημένη τόσο στο χιούμορ όσο και στα σεναριακά ευρήματα κωμωδία. Ανθρώπινη μα εντελώς προβλέψιμη, χαριτωμένη, χωρίς όμως την κινηματογραφική ιδέα που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Γαλλία. 2016. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαμά Ξανά!

Le Petit Locataire / A Bun in the Oven
2
  • Κωμωδία
  • 2016
  • Διάρκεια: 100 '
  • Ναντέζ Λουαζό

Λίγο πριν από τα 50 και με εγγόνι, η Νικόλ ανακαλύπτει πως είναι έγκυος. Προσπαθεί να συμβιβαστεί με τα νέα δεδομένα, αλλά η οικογένειά της δεν δείχνει την παραμικρή κατανόηση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.