Μαμά Ξανά

Η φιλότιμη Καρίν Βιάρ («Potiche», «Polisse», «Η Οικογένεια Μπελιέ») κάνει ό,τι μπορεί για να νοστιμίσει μια συμπαθητική, αλλά υπερβολικά συγκρατημένη κομεντί.

Μαμά Ξανά

Λίγο πριν από τα 50 και με εγγόνι, η Νικόλ ανακαλύπτει πως είναι έγκυος. Προσπαθεί να συμβιβαστεί με τα νέα δεδομένα, αλλά η οικογένειά της δεν δείχνει την παραμικρή κατανόηση. Η φιλότιμη Καρίν Βιάρ κάνει ό,τι μπορεί για να νοστιμίσει μια συμπαθητική, αλλά υπερβολικά συγκρατημένη κομεντί.

Μαμά Ξανά - εικόνα 1

Η Καρίν Βιάρ είναι μια βραβευμένη με δύο Σεζάρ Γαλλίδα ηθοποιός με συχνή παρουσία σε καλλιτεχνικές κι εμπορικές επιτυχίες («Potiche», «Polisse», «Η Οικογένεια Μπελιέ»), τις περισσότερες φορές κομεντί, στις οποίες κρατάει δεύτερο ρόλο. Τώρα προσπαθεί φιλότιμα και ως ένα σημείο αποτελεσματικά να κουβαλήσει στους ώμους της μια διασκεδαστική αποτύπωση των περίπλοκων οικογενειακών σχέσεων στο «Μαμά Ξανά!», την πρώτη μεγάλου μήκους σκηνοθεσία της Ναντέζ Λουαζό, η οποία διασκευάζει το 25λεπτο φιλμάκι της «Le Locataire» (2012).

Όπως και σε αυτό, έτσι κι εδώ η Νικόλ, λίγο πριν από τα 50 και με ­εγγόνι, ανακαλύπτει πως είναι ξανά έγκυος. Προσπαθεί να συμβιβαστεί με τα νέα δεδομένα, αλλά­ η οικογένειά της δεν δείχνει την παραμικρή κατανόηση, με το κάθε της μέλος μπερδεμένο στα δικά του μικροπροβλήματα. Εκτεθειμένα χωρίς υπερβολές, αυτά φωτογραφίζουν αρκετά πιστά μια δυσλειτουργική οικογένεια της διπλανής πόρτας σε μια συμπαθητική, αλλά υπερβολικά συγκρατημένη τόσο στο χιούμορ όσο και στα σεναριακά ευρήματα κωμωδία. Ανθρώπινη μα εντελώς προβλέψιμη, χαριτωμένη, χωρίς όμως την κινηματογραφική ιδέα που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Γαλλία. 2016. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαμά Ξανά!

Le Petit Locataire / A Bun in the Oven
2
  • Κωμωδία
  • 2016
  • Διάρκεια: 100 '
  • Ναντέζ Λουαζό

Λίγο πριν από τα 50 και με εγγόνι, η Νικόλ ανακαλύπτει πως είναι έγκυος. Προσπαθεί να συμβιβαστεί με τα νέα δεδομένα, αλλά η οικογένειά της δεν δείχνει την παραμικρή κατανόηση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
06/10/2022

Η Πρόσκληση

Κωμικά γραφικοί και ελάχιστα τρομακτικοί βρικόλακες προσπαθούν αδέξια να κρυφτούν πίσω από ένα love story βγαλμένο από Βίπερ Νόρα.

Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους

Το πιο αγαπημένο θέμα των σύγχρονων animations είναι η κινητήριος δύναμη μιας καλοστημένης και διασκεδαστικής εξωτικής περιπέτειας αλά Ιντιάνα Τζόουνς… τζούνιορ.

Πνεύμα Από Σπίτι

Πολύ φασαρία για το τίποτα άνω των δέκα ετών, σε ένα ρώσικο animation ανεκμετάλλευτων ιδεών και χιλιοχρησιμοποιημένων τρικ.

Ένας Μεταφραστής

Ελάχιστα πρωτότυπη, αλλά διεκπεραιωτικά έντιμη μετατροπή αληθινών γεγονότων σε μυθοπλαστικό δράμα, το οποίο ηρωοποιεί μια συγκινητική ουμανιστική χειρονομία.

Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα

Θεαματικότατη κινηματογραφική βερσιόν μιας τηλεοπτικής σειράς ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε σε 12 χώρες με συμμετοχή 50 επιστημόνων και κόστος έξι εκατομμυρίων ευρώ.

Υποβολή αιτήσεων για τα Επαγγελματικά Σεμινάρια Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Oxbelly

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να έχουν καλή γνώση αγγλικών, καθώς όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.