Μαμά Ξανά

Η φιλότιμη Καρίν Βιάρ («Potiche», «Polisse», «Η Οικογένεια Μπελιέ») κάνει ό,τι μπορεί για να νοστιμίσει μια συμπαθητική, αλλά υπερβολικά συγκρατημένη κομεντί.

Μαμά Ξανά

Λίγο πριν από τα 50 και με εγγόνι, η Νικόλ ανακαλύπτει πως είναι έγκυος. Προσπαθεί να συμβιβαστεί με τα νέα δεδομένα, αλλά η οικογένειά της δεν δείχνει την παραμικρή κατανόηση. Η φιλότιμη Καρίν Βιάρ κάνει ό,τι μπορεί για να νοστιμίσει μια συμπαθητική, αλλά υπερβολικά συγκρατημένη κομεντί.

Μαμά Ξανά - εικόνα 1

Η Καρίν Βιάρ είναι μια βραβευμένη με δύο Σεζάρ Γαλλίδα ηθοποιός με συχνή παρουσία σε καλλιτεχνικές κι εμπορικές επιτυχίες («Potiche», «Polisse», «Η Οικογένεια Μπελιέ»), τις περισσότερες φορές κομεντί, στις οποίες κρατάει δεύτερο ρόλο. Τώρα προσπαθεί φιλότιμα και ως ένα σημείο αποτελεσματικά να κουβαλήσει στους ώμους της μια διασκεδαστική αποτύπωση των περίπλοκων οικογενειακών σχέσεων στο «Μαμά Ξανά!», την πρώτη μεγάλου μήκους σκηνοθεσία της Ναντέζ Λουαζό, η οποία διασκευάζει το 25λεπτο φιλμάκι της «Le Locataire» (2012).

Όπως και σε αυτό, έτσι κι εδώ η Νικόλ, λίγο πριν από τα 50 και με ­εγγόνι, ανακαλύπτει πως είναι ξανά έγκυος. Προσπαθεί να συμβιβαστεί με τα νέα δεδομένα, αλλά­ η οικογένειά της δεν δείχνει την παραμικρή κατανόηση, με το κάθε της μέλος μπερδεμένο στα δικά του μικροπροβλήματα. Εκτεθειμένα χωρίς υπερβολές, αυτά φωτογραφίζουν αρκετά πιστά μια δυσλειτουργική οικογένεια της διπλανής πόρτας σε μια συμπαθητική, αλλά υπερβολικά συγκρατημένη τόσο στο χιούμορ όσο και στα σεναριακά ευρήματα κωμωδία. Ανθρώπινη μα εντελώς προβλέψιμη, χαριτωμένη, χωρίς όμως την κινηματογραφική ιδέα που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Γαλλία. 2016. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαμά Ξανά!

Le Petit Locataire / A Bun in the Oven
2
  • Κωμωδία
  • 2016
  • Διάρκεια: 100 '
  • Ναντέζ Λουαζό

Λίγο πριν από τα 50 και με εγγόνι, η Νικόλ ανακαλύπτει πως είναι έγκυος. Προσπαθεί να συμβιβαστεί με τα νέα δεδομένα, αλλά η οικογένειά της δεν δείχνει την παραμικρή κατανόηση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 29/9

Μια επική περιπέτεια και τέσσερις ακόμα τίτλοι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/09/2022

Ο Ομάρ Ελ Ζοχάιρι κάνει την πατριαρχία "Φτερά και Πούπουλα"

Συνομιλούμε με το σκηνοθέτη του πρωτότυπου αιγυπτιακού δράματος όπου ο Μαγικός ρεαλισμός συναντά κοινωνική καταγγελία.

Ο Χρήστος Μασσαλάς, η Έλσα Λεκάκου και το θεαματικό "Broadway"

Το "α" συνάντησε το σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια της εντυπωσιακής ελληνικής ταινίας, στην οποία η συνοχή ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας χορευτών – πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο αθηναϊκό θέατρο αρχίζει να καταρρέει εξαιτίας της άφιξης ενός νέου προσώπου.

Broadway

Αλμοδοβαρικό δράμα με αφηγηματική ευρηματικότητα και φρεσκάδα. Αν και χωρίς ολοκληρωμένες σεναριακές ιδέες, εντυπωσιάζει ως πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο.

Φτερά και Πούπουλα

Μεγάλο Βραβείο της "Εβδομάδας Κριτικής" των Καννών για μια αθόρυβη σουρεαλιστική σάτιρα που ανατέμνει βιτριολικά την αιγυπτιακή πραγματικότητα.

Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου

Το American dream ως αστικός εφιάλτης και ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν ξέρει να διαχειριστεί, σεναριακά και σκηνοθετικά, τις ιδέες του, οδηγούμενο σε μια αυτοκαταστροφική, παρωδιακή σχεδόν κορύφωση.

Η Συγκάλυψη

Τυπικό - ατμοσφαιρικό και κοινωνικά καταγγελτικό - Nordic noir, βασισμένο στη λογοτεχνική σειρά "Τμήμα Q" του Γιούσι Άντλερ – Όλσεν. Έχουν προηγηθεί τέσσερις δανέζικες ταινίες (2013-18) με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.