Δυο Καρδιές

3

Δύο ξεχωριστές ιστορίες ενώνονται με τραγικό μα αισιόδοξο και πολύ ανθρώπινο τρόπο από την τρυφερή σκηνοθέτιδα του «Suzanne».

Δυο Καρδιές

Δύο ξεχωριστές ιστορίες ενώνονται με τραγικό μα αισιόδοξο και πολύ ανθρώπινο τρόπο από την τρυφερή σκηνοθέτιδα του «Suzanne».

Δυο Καρδιές - εικόνα 1

Οι κινηματογραφικές μεταμοσχεύσεις καρδιάς συνοδεύονται συχνά από μια μεταφυσική αύρα που συνδέει αυτό το βασικό ανθρώπινο όργανο με τα συναισθήματα του (πρώην και νυν) κατόχου του. Για την Κατέλ Κιγεβερέ όμως, την τρυφερή σκηνοθέτιδα του «Suzanne», σε αυτές τις περιπτώσεις τα πράγματα είναι πολύ πιο πεζά αλλά και πολύ πιο σύνθετα, πιο ανθρώπινα. Έτσι, γύρω από την υπόθεση του μοιραίου τραυματισμού ενός 19χρονου δύο ξεχωριστές ιστορίες ενώνονται με τρόπο επιστημονικά ντοκιμαντερίστικο (η όλη διαδικασία μιας μεταμόσχευσης καρδιάς) και ταυτόχρονα δραματικά γλυκόπικρο, εστιασμένο στα σιωπηλά και ηχηρά, μικρά και μεγάλα διλήμματα των χαρακτήρων.

Βασισμένη σε βιβλίο της Μαϊλίς ντε Κερανγκάλ, η Κιγεβερέ δίνει στην καρδιά του νεαρού Σιμόν πρωταγωνιστικό ρόλο και την αναδεικνύει σε αφηγηματικό όχημα μιας συναρπαστικής διαδρομής. Σε αυτή θα συναντήσουμε την απογοήτευση και την ελπίδα, τη διαχείριση της απώλειας και τη δύναμη των οικογενειακών δεσμών, τις ανθρώπινες επιλογές και τα παιχνίδια της μοίρας. Θέματα μεγάλα και διαχρονικά, τα οποία η Κιγεβερέ σχολιάζει διακριτικά και σχεδόν πάντα εύστοχα μέσα από λεπτομέρειες, υπονοούμενα και λεπτές κινηματογραφικές αποχρώσεις.

Γαλλία, Βέλγιο. 2016. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: ROSEBUD.21.

Περισσότερες πληροφορίες

Δυο Καρδιές

Reparer les Vivants / Heal the Living
3
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 103 '
  • Κατέλ Κιγιεβερέ

Έπειτα από τροχαίο ατύχημα ο 19χρονος Σιμόν τραυματίζεται πολύ βαριά και πέφτει σε κώμα. Σοκαρισμένοι, οι γονείς του πρέπει να αποφασίσουν γρήγορα για το αν θα δωρίσουν τα όργανά του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.