Το Δέλεαρ του Διαβόλου

2

Ένα σενάριο δέκα αράδων γεννά ένα κοινότοπο στην πλοκή και βιαστικό στην ανάπτυξη, αλλά ατμοσφαιρικό horror movie.

Το Δέλεαρ του Διαβόλου

Ένα σενάριο δέκα αράδων γεννά ένα κοινότοπο στην πλοκή και βιαστικό στην ανάπτυξη, αλλά ατμοσφαιρικό horror movie.

Το Δέλεαρ του Διαβόλου - εικόνα 1

Θέλοντας να πει λίγα και καλά, ο Αυστραλός Σον Μπερν (του δια­σκεδαστικότατου horror «The Loved Ones») αποφασίζει στη δεύτερη ταινία του να κινηθεί σε υψηλές σεναριακές ταχύτητες. Χωρίς­ περιστροφές, μας συστήνει τον Τζέσι Χέλμαν, έναν ζωγράφο που μετακομίζει με τη γυναίκα και την έφηβη κόρη του σε ένα στοιχειωμένο σπίτι στο Τέξας, ενώ γρήγορα μπλέκει στα πόδια τους τον «λιγάκι» διαταραγμένο προηγούμενο ένοικό του, που ακούει φωνές και κυκλοφορεί στην περιοχή με φονικές διαθέσεις.

Τις ίδιες φωνές θα ακούσει και ο Τζέσι, ο διάβολος θα θέλει να βάλει πιο βαθιά το χέρι του, πειστικός λόγος κι εξηγήσεις δεν θα δοθούν, λεπτομέρειες –δραματικές, ψυχολογικές, επεξηγηματικές– δεν θα αναπτυχθούν, η χρήση της heavy metal μουσικής θα μείνει αναξιοποίητη, αλλά ο Μπερν είναι σκηνοθέτης που εκμεταλλεύεται την υποβολή και την εκκρεμότητα, ακόμη και τους νεκρούς χρόνους ή τις δυνατότητες του sound design. Έτσι, από απλό exploitation θριλεράκι, το «Δέλεαρ του Διαβόλου» αποκτά μια περιορισμένου βεληνεκούς και παλιομοδίτικου φορμαλισμού κινηματογραφική υπόσταση, κάνει θόρυβο με το play it loud σάουντρακ –Sunn O))), Machine Head, Ghost κ.λπ.– και μας ξαναθυμίζει τον περιθωριοποιημένο Προύιτ Τέιλορ Βινς.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 79΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Δέλεαρ του Διαβόλου

The Devil's Candy
2
  • Τρόμου
  • 2015
  • Διάρκεια: 90 '
  • Σον Μπερν

Ένας ζωγράφος μετακομίζει με τη γυναίκα και την έφηβη κόρη του σε ένα στοιχειωμένο σπίτι στο Τέξας, του οποίου ο προηγούμενος ένοικος κυκλοφορεί στην περιοχή με φονικές διαθέσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.