Ο Καλλιτέχνης Βασίλης Θεοχαράκης

2

Τίμια, ακαδημαϊκή κι επεξηγηματική προσέγγιση ενός «αφανούς» λάτρη του ελληνικού τοπίου και των χρωμάτων του από τον έμπειρο σκηνοθέτη αναλόγων ντοκιμαντέρ για τους Δημήτρη Μυταρά και Παναγιώτη Τέτση.

Ο Καλλιτέχνης Βασίλης Θεοχαράκης

Τίμια, ακαδημαϊκή κι επεξηγηματική προσέγγιση ενός «αφανούς» λάτρη του ελληνικού τοπίου και των χρωμάτων του από τον έμπειρο σκηνοθέτη αναλόγων ντοκιμαντέρ για τους Δημήτρη Μυταρά και Παναγιώτη Τέτση.

Ο Καλλιτέχνης Βασίλης Θεοχαράκης - εικόνα 1

Έχοντας υπογράψει το κινηματογραφικό πορτρέτο του Δημήτρη Μυταρά («Είδωλα στον Καθρέφτη») και του Παναγιώτη Τέτση («Παίζοντας με τα Χρώματα»), ο Γιάννης Βαμβακάς φέρνει τώρα μπροστά στο φακό του έναν λιγότερο γνωστό λάτρη του τελάρου και του ελληνικού τοπίου, ο οποίος απέκτησε φήμη από την απόλυτα επιτυχημένη ενασχόλησή του με το επιχειρείν. Ο Βασίλης Θεοχαράκης όμως είναι ένας άνθρωπος παθιασμένος με τη ζωγραφική, σεμνός, αφοπλιστικά απλός όσο και απολαυστικά επικοινωνιακός. Αφηγείται τη ζωή του, εξομολογείται τον παιδικό έρωτά του με τα χρώματα και τα πινέλα, ενώ η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα­ και δικοί του άνθρωποι μιλούν για το έργο και την ασκητική καθημερινότητά του. Μια τίμια, ακαδημαϊκή κι επεξηγηματική κατάθεση ψυχής, προσηλωμένη στο ανθρωποκεντρικό θέμα της.

Ελλάδα. 2016. Διάρκεια: 80΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Καλλιτέχνης Βασίλης Θεοχαράκης

2
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2017
  • Διάρκεια: 85 '
  • Γιάννης Βαμβακάς

Το πορτρέτο του εικαστικού Βασίλη Θεοχαράκη, ο οποίος τυγχάνει να είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τρόμος και love story στο trailer του "Bones and All" του Λούκα Γκουαντανίνο

Εν αναμονή της πρεμιέρας της νέας ταινίας του Λούκα Γκουαντανίνο στο 79ο Φεστιβάλ της Βενετίας, παίρνουμε μια πρώτη "γεύση" με το trailer που κυκλοφόρησε.

11/08/2022

79ο Φεστιβάλ Βενετίας: Με βαριά ονόματα κι οσκαρικό αέρα

Εξασφαλίζοντας μερικές από τις πλέον αναμενόμενες πρεμιέρες της επόμενης σεζόν, η φετινή κινηματογραφική Μπιενάλε σηκώνει αυλαία στις 31/8 με το "White Noise" του Νόα Μπάουμπακ. Το "α" θα είναι εκεί με διαρκείς ανταποκρίσεις.

Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι

Ρομαντικό δράμα – συνταγή, γεμάτο γραφικούς χαρακτήρες και γλυκόπικρα συναισθήματα που θυμίζουν λογοτεχνικό μπεστ σέλερ ευρείας κατανάλωσης, βασίζονται όμως σε ιδέα του γνωστού σκηνοθέτη Ετόρε Σκόλα.

Περιμένοντας τον Μποτζάνγκλς

Τολμηρή, μα άνιση μείξη κωμωδίας καταστάσεων, κοινωνικής σάτιρας και συγκινητικού μελοδράματος, η οποία μένει υπερβολικά πιστή στο μυθιστορηματικό πρώτο υλικό της.

Ο Αντικαταστάτης

Αστυνομικό θρίλερ με τολμηρά καταγγελτική διάθεση. Αφηγηματικά ακατέργαστο όμως, δυσκολεύεται εξ αρχής να κάνει την ίντριγκά του πραγματικά ενδιαφέρουσα.

SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός

"Die Hard" ιδέα από τα Lidl κι από βιβλίο πολεμοχαρή Βρετανού κομάντο με σινε-διεκπεραίωση στον αυτόματο πιλότο.

Μπαραβέντο

Η πρώτη ταινία του δημιουργού τού cinema novo είναι μια εικαστικά ενδιαφέρουσα, στρατευμένη όσο και φολκλορική κοινωνική διαμαρτυρία η οποία χρωστά τη γοητεία της στην απελευθερωτική ποίηση των εικόνων της.